Kompanija Fujitsu predstavila nove sisteme za skladištenje podataka

Kompanija Fujitsu Technology Solutions predstavila je početkom ove nedelje nove modele svojih sistema za skladištenje podataka iz serije ETERNUS. Radi se o RAID sistemima osnovnog nivoa, modelima DX 60 i DX 80 koje karakterišu smanjena potrošnja energije i pojednostavljeno upravljanje.

Kompanija je predstavila i novu verziju sistema ETERNUS CS, namenjenog velikim centrima za obradu podataka. Radi se o modelu 4.1 ETERNUS CS (ranije poznat kao CentricStor VT i ETERNUS LT), sa virtuelnim magnetnim trakama, koji klijentima nudi praktična rešenja za zaštitu podataka i proširuje dijapazon rešenja za arihiviranje i snimanje rezervnih kopija podataka.

Što se tiče sistema ETERNUS DX60 i DX80, oni su zasnovani na prethodnoj generaciji sistema iz serije FibreCAT (modeli SX60 i SX80) i sistema iz serije ETERNUS 2000.

Oba sistema obezbeđuju visoku pouzdanost i brzinu rada, kao i skalabilnost u rasponu od 292 GB do 120 TB (DX80). Uz novu tehnologiju Fibre Channel koja omogućava propusni opseg brzine 4 ili 8 gigabita po sekundi i brojne nove funkcije, obezbeđeno je brzo snimanje rezervnih kopija. Novi sistemi sadrže i mogućnost šifrovanja, kao i tzv. Eko-režim, koji omogućava da se diskovi koji trenutno nisu potrebni isključe radi štednje energije. Novinu predstavljaju i tehnologija koje štiti integritet podataka na disku i u sistemskoj keš memoriji, kao i funkcija Redundant Copy, koja reaguje na prve znake „ispada“ diska i automatski kopira podatke koji se nalaze na tom diska.

Novi sistemi se isporučuju sa fabrički instaliranim softverom koji omogućava jednostavnu upotrebu i administriranje IT infrastrukture, bez posebne obuke korisnika. Osim toga, pojednostavljeno je i održavanje i centralizovana kontriola sistema za skladištenje podataka.

Sistemi ETERNUS DX60 i DX80 su opremljeni SAS diskovima velikog kapaciteta i visokih performansi. U kombinaciji sa diskovima zasnovanim na fleš memoriji (solid state disk, SSD), koji će biti dostupni u drugoj polovini ove godine, korisnicima se nudi širok skup opcija za skladištenje i upravljanje podacima. Podaci mogu da se sačuvaju na odgovarajućem mediju u zavisnosti od nivoa usluge i da se, zahvaljujući mogućnosti RAID migracije, dinamički premeštaju među RAID grupama i čvrstim diskovima.

Novi sistemi iz serije ETERNUS DX imaju četiri priključka i mogu da se povežu sa do 128 servera. Trenutno su opremljeni interfejsom Fibre Channel, ali će ubrzo biti dostupni i modeli sa iSCSI i SAS interfejsima.

Osnovne konfiguracije modela ETERNUS DX60 i DX80 će se 1. jula naći u prodaji po početnoj ceni od oko 3.800 evra.

|Search:Find More About Kompanija Fujitsu predstavila nove sisteme za skladištenje podataka|

[ad#ad-post1]