Nvidia prebrodila probleme sa lošim grafičkim čipovima

Kompanija Nvida saopštila je da problem sa materijalom lošeg kvaliteta koji je bio uzrok kvara serije njenih mobilnih grafičkih čipova, nije uticao na odnos sa proizvođačima prenosivih računara koji ih koriste.

Nvidia je prošle godine potrošila 196 miliona dolara na zamenu pokvarenih čipova i troškove vezane za ostvarenje garantnog ugovora. Fiskalne 2007. godine u tu svrhu utrošeno je 43,6 miliona dolara.

Nvidia je na polju mobilnih grafičkih čipova ostvarila uspešnu saradnju sa kompanijama Apple, Dell, Hewllet-Packard i Acer. I pored problema sa kvalitetom materijala koji se koriste za izradu čipova, potražnja za Nvidijinim čipovima ne opada. Štaviše, čelnici kompanije ove godine očekuju i rast tražnje za čipovima.

Pored novca utrošenog na zamene i popravke neispravnih čipova, Nvidia je objavila i dopunu softvera koji kontroliše rad ventilatora na rashladnim sistemima prenosivih računara. Kao rezultat softverske nadogradnje, rashladni sistem je agilniji i aktivnije hladi grafičke čipove smanjujući termalne stresove koje proizvodi prekomerno zagrevanje. Problematični materijal takođe je zamenjen novim, usavršenim koji je otklonio uzrok prevremenog otkazivanja čipova.

|Search:Find More About Nvidia prebrodila probleme sa lošim grafičkim čipovima|

[ad#ad-post1]