Održan Microsoftov „Dan inovacija“

Kompanija Microsoft Srbija održala je u sredu 10. juna manifestaciju pod nazivom Dan inovacija (Innovation Day), na kojoj su predstavnici kompanije i drugi predavači prisutnima predstavili najnovije projekte, tehnologije i rezultate istraživanja.

Skup je otvorio Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informatičko društvo, koji je govorio o važnosti inovacija u razvoju e-uprave, kao i o predstojećim zakonskim propisima čije donošenje će takođe pomoći veću primenu e-uprave u Srbiji.

Analitičar Milovan Matjević predstavio je rezultate istraživanja „IT ulaganja i ekonomski rast u Srbiji“ i govorio o značaju IT tržišta za razvoj industrije, kao i o imformacionim tehnologijama kao sredstvu za rast pivrednog razvoja.

Slobodan Karanović, direktor beogradskog Zavoda za statistiku i informatiku, upoznao je prisutne sa najnovijim projektima Zavoda i naporima koje ta institucija čini na uvođenju, primeni i izdavanju elektronskih dokumenata.

Bodin Drešević, direktor Microsoftovog Razvojnog centra u Srbiji, predstavio je najnovije projekte na kojima rade stručnjaci Centra i tom prilikom prikazao neke nove Microsoftove tehnologije, razvijene u beogradskom Centru. To se pre svega odnosi na softver za prepoznavanje rukopisa, između ostalih na ćiriličnoj varijanti srpskog jezika i na ruskom, kao i na softver za prepoznavanje rukom ispisanih matematičkih jednačina.

Drešević je tom prilikom pomenuo i da su neke softverske komponente koje su razvili stručnjaci beogradskog Centra ugrađene, ili će biti ugrađene, u najnovije Microsoftove softverske proizvode kao što su Windows 7 i predstojeći paket kancelarijskih aplikacija Office 2010.

|Search:Find More About Održan Microsoftov „Dan inovacija“|

[ad#ad-post1]