Acer razvija prenosivi računar sa 3D ekranom

Kompanija Acer je saopštila da radi na razvoju prenosivog računara opremljenog 3D ekranom, kako bi iskoristila trenutnu popularnost filmova i TV emisija snimljenih 3D tehnikom. Računar će se isporučivati sa softverom koji će omogućavati da se na ekranu pravilno prikažu 3D filmovi, ali i da se standardni dvodimenzionalni sadržaj prilagodi za trodimenzionalno prikazivanje.

Acer neće biti prva kompanija koja je ponudila 3D prenosive računare. Kompanija Sharp je 2003. godine predstavila računar Actius RD3D sa karakteristikama skoro identičnim predstojećem Acerovom modelu. Actius je bio namenjen biotehničkim istraživanjima, dizajnerima automobila i arhitektima, ali čak i ova usko specijalizovana grupa korisnika ga nije dobro prihvatila, pa je njegova proizvodnja prekinuta. Acerov računar je namenjen potrošačkom segmentu tržišta i zbog toga može imati bolje šanse za uspeh od svojih prethodnika.

Trodimnezionalni prenosivi računari su od strane američkog PC Magazina 2006. godine proglašeni za jedan od 25 najgorih tehnoloških proizvoda svih vremena, zbog loših 3D efekata i lošeg uticaja na oči korisnika.

Pored Acera, na razvoju 3D ekrana, namenjenih između ostalog i TV prijemnicima, rade i kompanije Mitsubishi Electric, Samsung Electronics i LG Technnologies.

Korisnici Acerove prve generacije 3D prenosivih računara moraće da nose specijalne stereoskopske naočare da bi trodimenzionalni efekti bili vidljivi. Naredni modeli računara trebalo bi da prikazuju 3D sadržaj bez specijalnih dodataka.

Acerov 3D računar će se pojaviti u prodaji krajem oktobra, a isporučivaće se sa Microsoftovim novim operativnim sistemom Windows 7. Cena računara nije objavljena.

|Search:Find More About Acer razvija prenosivi računar sa 3D ekranom|

[ad#ad-post1]