Fujitsu predstavio svoj prvi Internet računar

Kompanija Fujitsu je posle uspešnog preuzimanja Siemensovog dela zajedničke kompanije Fujitsu Siemens predstavila svoj prvi Internet računar.

Radi se o modelu Fujitsu M2010 koga karakterišu stilizovan dizajn dostupan u tri različite boje, visok kvalitet i funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Novi model, predstavljen na drugim tržištima pre nekoliko nedelja, sada je dostupan i u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).

Fujitsu M2010 je zasnovan na Intelovom procesoru Atom N280 i predstavlja idealan izbor za korisnike kojima je potreban mali i lagan uređaj obrazovanje, Internet, elektronsku poštu ili video-telefoniranje. Sa svojim stilizovanim dizajnom i atraktivnom završnom obradom materijala visokog sjaja, ovaj mališan ima sve preduslove da postane ljubimac kupaca koji dosta pažnje poklanjaju životnom stilu. U zavisnosti od potreba klijenata, Fujitsu M2010 može da bude potpuno funkcionalan prenosivi računar na putu ili lagan, tanak i stilizovan uređaj prvenstveno namenjen za komunikacije i osnovnu funkcionalnost. Najnoviji Fujitsuov Internet računar zamenjuje prethodne modele iz serije Amilo Mini, kao osnovni model kompanijske ponude prenosivih računara.

Fujitsu M2010 je dostupan u tri različite boje: metalik crvenoj, blistavo crnoj i biserno beloj. Iako je reč o Internet računaru, završna obrada poklopca stvara utisak ekskluzivnosti. Umesto korišćenja konvencionalne boje za postizanje visokog sjaja površine, Fujitsuovi inženjeri primenili su metod obrade materijala koji modelu M2010 daje jedinstven i elegantan izgled modela visoke klase.

U pogledu izdržljivosti i postojanosti, Fujitsu M2010 može da se takmiči sa modelima visoke klase. Ovaj računar morao je da prođe iste zahtevne testove kvaliteta kao i modeli iz vrhunske Fujitsuove serije LIFEBOOK, uključujući i testove izdržljivosti na pritisak silom koja je adekvatna pritisku tega mase 200kg na površinu celog poklopca. Isti tako, računar je podvrgnut testovima otpornosti na pritisak u tački tako što se slučajnim izborom ostvaruje pritisak od 35kg na različitim tačkama poklopca. Kao rezultat, Fujitsu M2010 je mobilni saputnik visoke pouzdanosti – što je vrlina dodatno pojačana velikom autonomijom u trajanju do pet časova.

Zahvaljujući ugrađenom LED pozadinskom osvetljenju, koje nije bilo korišćeno kod modela Amilo Mini, Fujitsu M2010 nudi verniji prikaz boja, bolji kontrast, veći intenzitet osvetljenja i veću energetsku efikasnost od svog prethodnika. Zarad poboljšane funkcionalnosti Fujitsuov najnoviji prenoivi računar ima i veći ekran, dijagonale 10,1 inča, a težina mi iznosi svega 1,2 kg. Ugrađena Web kamera i mikrofon, kao i odličan kvalitet zvuka njegovih zvučnika, garantuju korisniku visok kvalitet zabave na putovanjima.

Fujitsu M2010 će početi da se prodaje 1. jula 2009. po ceni od oko 379 evra.

|Search:Find More About Fujitsu predstavio svoj prvi Internet računar|

[ad#ad-post1]