Za tri dana preuzeto jedanaest miliona kopija Safarija 4

Kompanija Apple saopštila je u petak 12. juna, da je za tri dana od njegovog pojavljivanja preuzeto 11.000.000 kopija čitača Weba Safari 4.

Safari 4 je bio na raspolaganju kao javna probna verzija još od februara ove godine, a konačna verzija je objavljena na Appleovoj konferenciji posvećenoj razvojnim inženjerima (Worldwide Developers Conference, WWDC), koja je od 8. do 12. juna održana u San Francisku.

Safari 4 je objavljen u verziji za Mac OS X i Windows (zanimljivo je da se od ukupnog broja preuzetih kopija šest miliona odnosi na Windows, a pet na operativni sistem Mac OS X).

Unapređenja u novoj verziji Appleovog čitača obuhvataju brži osnovni motor čitača nazvan Nitro, funkciju Top Sites koja korisnicima daje vizuelni prikaz često posećivanih strana, funkciju Full History Search za pronalaženje naslova, Web adresa i teksta nedavno posećenih strana, prikaz Cover Flow za prebiranje po obeleživačima i poboljšano korišćenje strana s jezičkom itd.

Kompanija Apple za Safari 4 tvrdi da je “najbrži čitač Weba na svetu”, i navodi da je skoro osam puta brži od Microsoftovog Internet Explorera 8 i više od četiri puta brži od Firefoxa 3. Osim toga, Safari 4 učitava HTML stranice tri puta brže od IE8 i Firefoxa 3, tvrdi se u Appleovom saopštenju.

|Search:Find More About Za tri dana preuzeto jedanaest miliona kopija Safarija 4|

[ad#ad-post1]

tnews