HP predstavio nove servere iz serije ProLiant

Kompanija Hewlett-Packard predstavila je početkom ove nedleje nove modele svojih x86 servera iz serije ProLiant, namenjenih kompanijama koje poseduju velike centre za obradu podataka.

Predstavnici HP-a izjavili su da se radi o modelima koji su znatno štedljiviji od svojih prethodnika, posebno u pogledu utroška energije. Po njihovim rečima, novi serveri troše za 28 posto manje energije od ranijih modela, a zauzimaju i znatno manje mesta. Novi serveri imaju i svedeniji dizajn, kako bi se komponente od kojih su sastavljeni što bolje iskoristile, tako da se i na tom planu mogu postići uštede, izjavili su predstavnici kompanije.

Prvi modeli novih servera iz serije ProLiant koje je HP predstavio su SL160z, SL170z i SL2x170z. Svi su zasnovani na Intelovom procesoru Xeon 5500 (poznat pod radnim imenom Nehalem). Broj procesora, diskova i količina radne memorije koju sadrže variraju u zavisnosti od konfiguracije.

Primera radi, model SL2x170z namenjen zahtevnim računarskim aplikacijama, može sadržati do četiri četvorojezgarna procesora, a polica namenjena za njegovo smeštanje može sadržati do 42 takva servera, odnosno poslužiti za smeštanje sistema sa ukupno 672 procesora.

|Search:Find More About HP predstavio nove servere iz serije ProLiant|

[ad#ad-post1]