Britanija planira da postane „digitalna prestonica sveta“

Gordon Braun, premijer Velike Britanije, objavio je u utorak da ta zemlja ima za cilj da postane „digitalna prestonica sveta“ tako što će izgraditi najmoderniju širokopojasnu, telekomunikacionu i medijsku infrastrukturu kojom će cementirati svoju ulogu „globalne ekonomske sile“.

Gordon Braun je uporedio digitalnu revoluciju sa izgradnjom puteva i železničkih pruga u devetnaestom veku koja je postavila temelje industrijske revolucije u Britaniji. Mada Britanija trenutno kaska za mnogim zemljama sudeći po kriterijumima kao što su raširenost upotrebe širokopojasnih veza i korišćenje mobilnih telefona, Braun je rekao da Britanija može da napravi skok kojim će preuzeti globalno vođstvo.

„Britanija će predvoditi svet. Mi smo ti koji će napraviti sledeći korak u budućnost kao digitalna prestonica sveta“, izjavio je on neposredno pred objavljivanje dugo očekivanog izveštaja „Digitalna Britanija“ koji se pojavio u utorak popodne.

Izveštaj u širokim potezima navodi ciljeve koje treba da dostignu medijska i telekomunikaciona industrija u Britaniji, dotičući i probleme ilegalnog preuzimanja sadržaja i načine koji će emiterima i izdavačima pomoći da na pravi način odgovore na izazove aktuelne digitalne revolucije.

|Search:Find More About Britanija planira da postane „digitalna prestonica sveta“|

[ad#ad-post1]