Put do lidera u inovacijama

Godine 1969. Reid Anderson je u garaži u Silicijumskoj dolini počeo sa uspešnom pričom koja je danas širom svieta sinonim za visokokvalitetne medije za skladištenje podataka. Četrdeset godina kasnije, Verbatim je ušao u jubilarnu godinu kao treći po veličini brand na evropskom tržištu digitalne skladištenja podataka i kao svetski lider u optičkim medijima. Verbatim EUMEA danas vodi Gary Milner, koji je 2009. preuzeo taj posao od Jürgena Fritza, nakon 20 uspješnih godina na mjestu predsednika kompanije Verbatim EUMEA.

Sve je počelo 1969. pod imenom Information Terminals Corporation (ITC), kada je Anderson shvatio tržišni potencijal računarskih medija za skladištenje podataka. Kao svoj prvi proizvod, ova mala firma je pakovala traku u kućišta za kasete te kasnije razvila svoje vlastite kasete koje su bile opremljene vrlo stabilnim kućištem od polikarbonata, koje je omogućavalo precizno snimanje i reprodukciju. Godine 1973. inženjeri u ITC-u unapredili su IBM-ov prvi 8-inčni floppy disk, razvivši poseban omotač koji je štitio disk od prljavštine i oštećenja. Firma je rasla i 1976. otvorila svoju prvu fabrku u kojoj su diskovi u inovativnom proizvodnom procesu opremani posebnim teflonskim zaštitnim slojem. Ovi diskovi su na tržište izdani pod imenom “Verbatim” – latinski za “doslovce”. Kasnije su bili dostupni i u formatu od 5,25”.

Kompanija je već imala preko 1.000 zaposlenih kada je promenila ime u “Verbatim”, prema svom najprodavanijem proizvodu. Na berzu je izašla 1979. Izdavanjem disketa DataLifePlus, dve godine kasnije, kompanija je nastavila učvršćivati svoj međunarodni ugled proizvođača visokokvalitetnih medija za skladištenje podataka. Radi širenja na japansko tržište, Verbatim je osnovao zajedničku firmu sa kompanijom Mitsubishi Kasei. Godine 1994. firma se spojila sa kompanijom Mitsubishi Petrochemical u novu kompaniju Mitsubishi Chemical Corporation.

Danas kompanija posluje pod imenom Mitsubishi Kagaku Media. U devedesetim godinama prošlog veka Verbatim je bio lider na tržištu floppy diskova, no trend se već tada menjao i kretao prema magnetooptičkim medijima i kasnije CD medijima – polju u kojemu je Verbatim postao jedan od vodećih igrača. Od 2003. tvrtka drži najviše međunarodne pozicije u CD i DVD medijima, što su dokazala nezavisna istraživanja tržišta kao i brojne nagrade na nezavisnim testovima koje su osvojili Verbatimovi proizvodi.

Posljednjih nekoliko godina Verbatim je proširio svoj portfolio proizvoda USB memorijama, flash karticama i dodacima za računare te je već etabliran u dinamičnom tržištu eksternih hard diskova, iako je na njega ušao tek 2007. Verbatim je takođe nedavno ušao na tržište SSD diskova svojim inovativnim proizvodima zasnovanim na flash memoriji, pod nazivom SSD ExpressCard.

Istraživanje i razvoj kao pokretač uspjeha – i u budućnosti

“Kupci pre svega žele pouzdanost i kvalitet. Mi ispunjavamo njihove želje ne samo kroz naš slogan ‘Tehnologija kojoj možete vjerovati’, nego kroz pažljivi razvoj kombinovan sa najboljim komponentama i preciznim proizvodnim procesima”, kaže Gary Milner. “Uvek ćemo biti predvodnik sa našim inovacijama na tržištu medija za skladištenje podataka. Sa našom proizvodnom strategijom koja se zasniva na četiri stuba koja obuhvataju optičke medije, eksterne diskove, flash memorije i dodatnu opremu, nudimo atraktivan i širok spektar visokokvalitetnih proizvoda. Nastojimo da dodatno proširimo naše tržišno vođstvo na polju optičkih medija i želimo ući na tržišta novih tipova medija, dok istovremeno kontinuirano osnažujemo naš portfolio proizvoda”, navodi Milner.

Fotografije možete preuzeti sa:

http://212.79.62.150/Verbatim/GaryMilner.jpg
http://212.79.62.150/Verbatim/Disk.bmp
http://212.79.62.150/Verbatim/desktop.jpg
http://212.79.62.150/Verbatim/DiskHome.bmp

|Search:Find More About Put do lidera u inovacijama|

[ad#ad-post1]

tnews