Održan četvrti godišnji skup kompanije Cisco posvećen kablovskim i Internet operatorima

BEOGRAD, 19. jun 2009. godine – Juče je održan četvrti godišnji skup kompanije Cisco – ISP & cable event u hotelu Hyatt regency koji je namenjen kablovskim i Internet operatorima. Skup je pružio uvid u najnovija Cisco rešenja, trendove i studije slučaja. Budući da je ove godine u fokusu kompanije Cisco video i da su prognoze da će gotovo 64 odsto svetskog mobilnog protoka podataka u 2013. godini činiti video, kao i da predstavlja trećinu ukupnog Internet saobraćaja, provajderi su važan deo lanca jer se preko njih vrši prenos i obrada sadržaja.

Održana je prezentaciju na temu „Budućnost Interneta“ i predstavljeni su trendovi i razvoj Interneta koji se fokusira na video sadržaje. U budućnosti će video komunikacija prestići video sadržaje i postaće nadmoćan Internet saobraćaj. Procene su da će Internet nastaviti da raste i razvija se dok će izazovi iz okruženja stalno biti prisutni.

Takođe su predstavljene Cisco Prognoze i metodologije Indeksa vizuelnog umrežavanja (2008- 2013) koji ukazuje da će svetski IP saobraćaj porasti petostruko do 2013. godine. Mobilni protok podataka će se približno dva puta povećavati svake godine od 2008. do 2013, povećavajući se 66 puta između 2008. i 2013. godine.

Na skupu su predstavljena tehnička rešenja i studije slučaja domaćih provajdera.

|Search:Find More About Održan četvrti godišnji skup kompanije Cisco posvećen kablovskim i Internet operatorima|

[ad#ad-post1]