Pomama za iPhoneom 3G S

Magija koju sobom nosi Appleov mobilni telefon/lični digitalni pomoćnik iPhone očigledno ne bledi – više svetskih medija izvestilo je o velikim redovima pred prodavnicama u kojima je u petak ujutro (naravno, po lokalnom vremenu) širom sveta počela prodaja iPhonea 3G S.

Primera radi, u Parizu se na Jelisejskim poljima, ispred prodavnice francuskog operatera mobilne telefonije kompanije Orange, okupilo više stotina potencijalnih vlasnika iPhonea. Budući da je otvaranje prodavnice zakazano za jedan minut posle ponoći, red se formirao još u četvrtak, u prvim poslepodnevnim satima. Neki od nestrpljivih ljubitelja Appleovih uređaja poneli su sa sobom i prenosive računare, kako bi na licu mesta uz pomoć Wi-Fi tačke za bežično povezivanje aktivirali svoj telefon, umesto da to učine od svojih kuća. Uzgred, u Francuskoj prava na prodaju iPhonea svojim pretplatnicima, osim kompanije Orange imaju i kompanije SFR i Bouygues Telecom. Ove dve će, doduše, početi sa prodajom iPhonea “tek” 24. juna.

Novi iPhone je, osim u Francuskoj, u petak počeo da se prodaje i u SAD, Kanadi, Nemačkoj, Italiji, Španiji i Švajcarskoj. Nedelju dana kasnije moći će da se kupi u još šest zemalja, a u julu i avgustu i u ostatku sveta.

Apple je iPhone 3 G S predstavio početkom juna na konferenciji posvećenoj razvojnim inženjerima (Worldwide Developers Conference, WWDC), uz tvrdnju da se radi o dva do tri puta bržem telefonu od postojećih modela (na šta ukazuje slovo „S“ – speed). Osim toga, novi iPhone ima produžen rok trajanja baterije i kameru sa ima novim mogućnostima vezanim za digitalni video, saopštili su na konferenciji WWDC predstavnici Applea.

Novi iPhone 3 G S ima do 32 GB memorije, što je dvostruko više od modela iPhone 3G, a njegova baterija omogućava do 12 časova korišćenja u 2 G mrežama i do pet sati u 3 G mrežama mobilne telefonije, uz vreme od 300 sati u režimu na čekanju (u obe mreže).

Verzija od 32 GB prodavaće se po ceni od 300 dolara, a sa upola manjim kapacitetom (16 GB) po ceni od 200 dolara. Obe se nude u crnoj i beloj boji kao i dosadašnji modeli. Postojeći iPhone 3G sa 8 GB prodavaće se po ceni od 100 dolara. Cena modela od 32 GB će u Evropi biti nešto veća (350 USD, tj. 250 evra) zbog dodatnih taksi koje naplaćuju lokalni operateri mobilne telefonije.

|Search:Find More About Pomama za iPhoneom 3G S|

[ad#ad-post1]

tnews