Ciscova video tehnologija na stadionu dalaskih Kauboja

Dallas Cowboys, klub američkog fudbala iz Dalasa u Teksasu, potpisao je ove nedelje ugovor kojim će svoj novi stadion opremiti interaktivnom video tehnologijom kompanije Cisco.

Ovaj stadion od 1,1 milijardu dolara koristiće tehnologiju Cisco Connected Sports – uključujući Cisco StadiumVision, IP telefone i infrastrukturu. Sportski i drugi prostori ovog zdanja biće opremljeni hiljadama video monitora visoke rezolucije i digitalnim panoima koji se namenski podešavaju za svaki događaj. StadiumVision omogućava navijačima da na ručnim uređajima odmah pogledaju ponovljeni snimak akcije i podele ga s drugim gledaocima, ili s bilo kim na Internetu.

Cisco StadiumVision se već koristi na novom Jenki stadionu u Njujorku i u Rodžersovom centru u Torontu.

Ugovor koji su sklopili Cisco i Cowboys učiniće ovaj stadion od 280.000 kvadratnih metara tehnološki najnaprednijim zabavnim prostorom u celoj ligi američkog fudbala. Na njemu se već nalazi i najveći HDTV video panel, a nova tehnologija će Kaubojima pomoći da stvore i nove izvore prihoda, jer će zbog interaktivnog doživljaja privlačiti više gledalaca.

„Želimo da naši navijači dožive nešto što im neće pružiti ni najbolji HD TV kod kuće“, rekao je Džeri Džons, vlasnik dalaskih Kauboja, za vreme konferencije na kojoj je objavljena saradnja s Ciscom.

Na stadionu će biti postavljeno 3000 televizora visoke definicije na kojima će se prikazivati namenski prilagođeni prenosi utakmica i sve prateće informacije. Pored toga, osim same utakmice (ili koncerta), za prikazivanje se može namenski pripremiti i drugi sadržaj koji će se prikazivati pre utakmice, u toku utakmice i posle nje, na primer, snimci i rezultati sa utakmica izvan Dalasa, zanimljivosti o timu, podaci o vremenu i vesti. Navijači u 300 luksuznih loža moći će da biraju video opcije preko IP telefona.

„Gledaoci nikada neće propustiti nijedan detalj utakmice, gde god se nalazili na stadionu“, rekao je izvršni direktor kompanije Cisco, Džon Čejmbers, na konferenciji za štampu prenošenoj preko Interneta. „Trećina njih se sve vreme muva po stadionu, tako da to nije mala stvar.“

Pored toga što će biti novo sedište dalskih Kauboja, stadion će 2010. godine biti domaćin utakmice „Svih zvezda“ (All-Star) košarkaške lige NBA, 2011. finalne utakmice u američkom fudbalu Super Bowl, a 2014. završnog turnira univerzitetskog prvenstva SAD u košarci, čemu treba dodati i bezbroj koncerata i drugih dešavanja.

|Search:Find More About Ciscova video tehnologija na stadionu dalaskih Kauboja|

[ad#ad-post1]