EUnet na tenderu za prodaju

Agencija za osiguranje depozita Republike Srbije raspisala je međunarodni tender za prodaju kompanije EUnet, jednog od najvećih domaćih dobavljača Internet usluga.

Kako se navodi u oglasu, rok za dostavljanje izjava o zainteresovanosti finansijskom savetniku prodaje – Raiffeisen banci, ističe 13. jula, a prijavljene firme će nakon potpisivanja ugovora o čuvanju poverljivosti podataka moći da otkupe informacioni paket koji će sadržati uslove prodaje.

Na prodaju je 100 posto kapitala Euneta i 82 posto kapitala kompanije Yunet international. Ta dva preduzeća rade zajedno pod imenom EUnet.

Za kupovinu Euneta i Yuneta mogu da se prijave firme koje se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama i koje su prošle godine imale prihod od najmanje 10 miliona evra, ili investitori koji su u 2008. imali imali prihod od najmanje 20 miliona evra.

Kako se navodi u oglasu u dnevnom listu Politika, Eunet i Yunet su 2008. ostvarili ukupan prihod od 9,5 miliona evra.

Vlasnici Euneta su Mirjana Rosić i Radoslav Stanković, koji imaju udeo u vlasništvu po 40 posto, i Zvonko Cvetanovski i Ivan Ristić, sa udelom od po 10 posto.

U Yunetu 62 posto ima Astra banka u stečaju, vlasnici su sa po 9,9 posto i Mirjana Rosić i Radoslav Stanković, a Bogoljub, Sreten i Dragomir Karić imaju po oko 4,5 posto.

Kako se navodi u obaveštenju za prodaju EUneta, prodaju kompanije vodi Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik Astra banke.

|Search:Find More About EUnet na tenderu za prodaju|

[ad#ad-post1]

tnews