Studenti iz Srbije učesnici NetRiders takmičenja

BEOGRAD, 24. jun 2009. godine – Predstavnici Srbije učestvovaće na prestižnom internacionalnom NetRiders takmičenju Cisco Networking Akademije koje će se održati 1. jula. Od studenata se traži da polažu ispit i izvedu simulaciju umrežavanja. NetRiders takmičenje održava se širom sveta kako bi se pronašlo 20 najboljih studenata koji će dobiti mogućnost da posete Ameriku na nedeljnom putovanju u januaru 2010. godine.

Najbolja tri kandidata iz 42 zemlje EMEA regije (Evropa, Bliski Istok i Afrika) takmičiće se simultano 1. jula kako bi osvojili pet putovanja u Ameriku (muški takmičar sa najboljim rezultatom, najbolji ženski takmičar, i po jedan takmičar sa najboljim rezultatom iz regija Evrope, Bliskog Istoka/Afrike i centralne i istočne Evrope/Rusije i bivših sovjetskih republika). Svaka zemlja može nominovati najviše tri predstavnika starosti preko 18 godina koji studiraju ili su nedavno (u prethodna tri meseca) završili studije na Networking Akademiji.

Ovo takmičenje je inicijativa Cisco Networking Akademije i potvrđuje važnost takmičenja u veštinama vezanim za umrežavanje kako bi motivisala studente, prepoznala talenat i nagradila izuzetne rezultate. Program je aktivan u preko 160 zemalja i osmišljen kao uspešna veza između obrazovanja, industrije i vlade. Koristeći web tehnologije, studenti kroz program uče da dizajniraju, grade i održavaju mreže. Networking Akademija broji preko 850 000 studenata širom sveta.

Pobednici će u januaru 2010. godine otići na sponzorisano putovanje u Ameriku gde će se upoznati sa najrazličitijim poslovima u oblasti IT- a, kao i radi zabave. Oni će provesti vreme u sedištu kompanije Cisco, susresti se sa Cisco inženjerima i posetiće različite organizacije i atrakcije u Kaliforniji.

|Search:Find More About Studenti iz Srbije učesnici NetRiders takmičenja|

[ad#ad-post1]