HP predstavio Internet računar za poslovne korisnike

Želeći da učvrsti svoje pozicije na tržištu Internet računara namenjenih poslovnim korisnicima, kompanija Hewlett-Packard danas je najavila novi model serije Internet računara Mini.

Mini 5101 isporučivaće se sa svetlijim OLED ekranom, većom tastaturom otpornom na prosute tečnosti i boljom kamerom rezolucije dva megapiksela. Početna cena računara biće 449 dolara.

Srce sistema činiće Intelov procesor Atom N280, radne frekvencije 1.66 GHz, što je napredak u odnosu na prethodni model računara, Mini 2140 koji se isporučivao sa procesorom Atom N270 nešto nižeg radnog takta. Pored procesora biće unapređeno i kućište računara koje će se izrađivati od kvalitetnijeg metala. Pored brušenog aluminijuma, za izradu donjeg dela računara Mini 5101 biće korišćena legura magnezijuma.

Tastatura novog Minija najviše će nalikovati tastaturi na popularnom Appleovom modelu prenosivog računara MacBook. Dimenzije tastature biće za 5% manje u odnosu na standardne, što je poboljšanje u odnosu na 8% umanjenja kod prethodnika.

HP, treći po veličini proizvođač prenosivih računara na svetu iza Acera i Asusa, je jedan od retkih koji svojim modelima namenski cilja poslovne korisnike. Mini 5101 biće četvrti po redu poslovni internet računar u HP-ovoj ponudi u poslednjih osamnaest meseci. Mini 2133 predstavljen je početkom 2008. godine, a pratio ga je mnogo napredniji model Mini 2140. U maju ove godine, HP je predstavio model Mini 1101 namenjen poslovnim korisnicima sa ograničenim budžetom.

Mini 5101 zadržaće puno dobrih osobina koje su krasile njegovog prethodnika, Mini 2140. Kada se pojavi u julu, 5101 isporučivaće se sa instaliranim operativnim sistemom Windows Vista ili XP, odnosno SuSe Linux Enterprise 11. FreeDOS biće dostupan korisnicima koji žele da instaliraju operativni sistem po želji. Masa računara iznosiće 1,2 kg, a deo standardne opreme činiće i čvrsti diskovi sa HP-ovom tehnologijom 3D DriveGuard koja štiti podatke od oštećenja ukoliko računar padne. 10,1-inčni ekran biće dostupan u dve rezolucije, 1024×768 tačaka i 1366×768 tačaka, a moći će i da se bira između 4-ćelijske i 6-ćelijske baterije koja ima autonomiju od osam sati.

|Search:Find More About HP predstavio Internet računar za poslovne korisnike|

[ad#ad-post1]