Kapsch CarrierCom AG i zvanično u Srbiji

Beograd, 26. februar 2008 – Austrijska kompanija Kapsch CarrierCom AG (deo Kapsch grupe, specijalizovane za rešenja prenosa glasa i podataka u fiksnim i mobilnim mrežama) pravi još jedan korak u ekspanziji poslovnih aktivnosti na području jugoistočne Evrope i otvara zvanično predstavništvo u Beogradu, Kapsch d.o.o. Kapsch CarrierCom AG je učestvovala u implementaciji inteligentne mreže (NGIN; Next Generation Intelligent Network) kompanije Vip mobile na tržištu Srbije.

Otvaranje kancelarije Kapsch CarrierCom AG, Kapsch d.o.o. u Beogradu, Srbija, predstavlja logičan nastavak uspešnih aktivnosti kompanije u regionu koji se razvija (uz već postojeće kancelarije u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Českoj), kao i inteziviranje poslovanja u istom, tokom kratkog vremenskog perioda. Srbija i okolna tržišta su u fokusu kompanije Kapsch CarrierCom AG već neko vreme, te uspostavljanje lokalnih prodajnih i servisnih jedinica kompanije i potencijalno formiranje lokalnog istraživačkog centra u Beogradu, evidentno ukazuju da će novootvorena kancelarija, istovremeno predstavljati i centar jugoistočnog regiona što će umnogome doprineti značaju srpskog tržišta.

 

Od početka devedesetih pa do danas, kompanija Kapsch CarrierCom AG je prateći strategiju “U korak sa klijentima”, produbljivala već postojeće veze i intezivirala kooperaciju sa svojim partnerima u jugoistočnoj Evropi, što planira da čini i u buduće. U planu je i otvaranje kancelarija u drugim zemljama(Slovenija, Makedonija, Belorusija, itd.). “Otvaranje poslovnice u Srbiji, četvrte i trenutno najmlađe kancelarije u ovom delu Evrope, upravo potvrđuje činjenicu da Kapsch CarrierCom AG ne samo da uviđa potencijal jugoistočne Evrope, već i da želi da iskoristi svaku ukazanu priliku. Verujemo da tržišta u razvoju imaju zaista dobru perspektivu za rast.
Zbog toga, radimo na unapređivanju tradicionalnih tehničkih karakteristika na području centralne Evrope, čineći dalje korake i u pravcu njenog jugoistočnog regiona” objašnjava mag. Tomas Šepf (Thomas Schoepf), član upravnog odbora Kapsch CarrierCom AG.
“Po mom mišljenju, tržište jugoistočne Evrope je i dalje veoma interesantno. Mnoge zemlje regiona, uključujući i Srbiju, brzo se razvijaju. Sama Srbija pokazuje rapidan razvoj tržišta. Smatram da će u narednih nekoliko godina, potencijali ovog tržišta, naročito u domenu IT i telekomunikacija nastaviti sa rastom”. – objašnjava Johen Novotni (Jochen Nowotny), generalni menadžer Kapsch d.o.o. u Beogradu.

Potencial se potvrđuje i na primeru najnovijeg poslovnog poduhvata koji je u planu – Kapsch CarrierCom AG i jNetX dobili su novi zahtev za dalji razvoj
NGIN rešenja mobilkom austrija grupe. Inače, ova dva preduzeća opremila su trećeg srpskog operatera – Vip mobile, člana mobilkom austrija grupe -NGIN rešenjem sledeće generacije.

{slimbox images/stories/2008/pict/feb/kapsch.jpg,images/stories/2008/pict/feb/tkapsch.jpg}

 

Izvor: HOCHEGGER Communication Consulting

tnews