ComTrade opremio računarima kabinet za informatiku Treće beogradske gimnazije

Donacijom kompanije ComTrade Group, kabinet za informatiku Treće beogradske gimnazije opremljen je sa 17 novih ComTrade računara u vrednosti od 700 hiljada dinara. Naša kompanija je ovim pomogla jednoj od najboljih beogradskih gimnazija, obrazovnoj ustanovi sa dugom tradicijom i izuzetnom reputacijom, kako bi njeni učenici mogli lakše da pohađaju časove informatike. Prilikom svečanog otvaranja kabineta za informatiku Danijela Trkulja, direktorka sektora za ComTrade PC Brand, rekla je da je važno što je Treća beogradska gimnazija prepoznala neophodnost informacionih tehnologija u svakodnevnom radu učenika i profesora. ‘’Drago nam je što smo učestvovali u ovome i naša kompanija će nastaviti da saradjuje sa ovom gimnazijom na edukaciji učenika i profesora u cilju obuke nastavnog kadra, a ubuduće u skladu sa mogućnostima kroz svoje projekte investiraće u razvoj mladih, stručnih i akademski obrazovanih kadrova. Ova donacija je još jedan korak u tom smeru’’, rekla je Trkulja.
Direktorka Treće beogradske gimnazije Dragana Vasić kaže da se nada da će novoopremljeni kabinet za informatiku biti jedan veliki stimulans za njene đake. ’’Svima nama je jasno da je informatička pismenost i kultura nešto što je definitivno neophodno, bilo kojim poslom da se bavite. Veoma nam je važno da učenici naše gimnazije imaju adekvatne uslove kako bi stekli znanje koje će kasnije tokom školovanja i nadograditi’’, objasnila je Dragana Vasić. Po rečima Gojka Šubatovića pomoćnika gradskog sekretara za obrazovanje Sekretarijat čini sve što je u njegovoj nadležnosti i moći, a pomogao je novčano u adaptaciji prostora kabineta za informatiku. ComTrade, Microsoft, Intel i Sekretarijat za obrazovanje svojim donacijama su omogućili učenicima i profesorima bržu i kvalitetniju nastavu.

ComTrade Group brigom za lokalnu zajednicu i mlade talente, svojim idejama i novim tehnologijama stalno uspostavlja visoke poslovne i vrednosne standarde, i tako pozitivno utiče na razvoj našeg društva i privrede.