Novo lice za najnoviji Android telefon

Tajvanski proizvođač pametnih telefona High Tech Computer (HTC), predstavio je potpuno izmenjen grafički interfejs na svom najnovijem telefonu koji koristi Googleov operativni sistem Android. Ovom promenom na novom modelu nazvanom „Hero“ (heroj), kompanija želi da istakne koliku važnost pridaje nastojanju da korisnici zavole softver svog telefona.

HTC-ov novi softver napravljen je tako da se telefon lako može prilagoditi potrebama svakog korisnika, od biranja izgleda sata do postavljanja najčešće korišćenih funkcija na početnu stranu. Softver takođe omogućava da se namenski podese na desetine drugih ekrana za različite aspekte korišćenja, koji će se pojaviti sa par poteza po ekranu.

Kompanija je novi softver nazvala Sense i on će se koristiti na svim mobilnim telefonima koji uslede posle „Heroja“. HTC je inače najveći proizvođač mobilnih telefona koji koriste operativni sistem Microsoft Windows Mobile. Telefoni s tim sistemom takođe će u budućnosti koristiti Sense.

Hero je treći telefon ove kompanije koji koristi Android. Prvi je bio Dream, koji je T-Mobile prodavao kao G1, a drugi Magic.

Najnoviji model Hero je WCDMA/GSM aparat sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 8 cm i rezolucije 320 x 480 piksela, autofokusirajućom kamerom od 5 megapiksela, utičnicom za memorijsku karticu formata MicroSD, GPS-om, digitalnim kompasom i 3,5-milimetarskim stereo priključkom za slušalice.

HTC je u prošlosti imao problema s otiscima prstiju koji su ostajali na ekranu, što je naročito bilo izraženo u prvoj seriji Diamond, zbog čega novi telefon sada ima ekran na kome ne ostaju otisci. Pored toga, kućište telefona je prekriveno slojem teflona da bi se poboljšala trajnost i dobio osećaj mekoće.

Telefon ima i taster Search koji pored pretraživanja Interneta i nalaženja podataka u adresaru ili poruka u e-pošti, omogućava i pretraživanje preko Twittera.

HTC Hero će se u Evropi pojaviti u julu.

|Search:Find More About Novo lice za najnoviji Android telefon|

[ad#ad-post1]