Armija robota osvaja Japan

Park Vakamacu u Kobeu, uskoro će dobiti neobičan spomenik – robota zvanog Tecuđin 28 (poznatog i pod imenima Ironman #28 i Gigantor) u “prirodnoj” veličini, visokog 18 metara i teškog 50 tona. Time će se Kobe u oktobru kad ovaj gigant bude otkriven pridružiti još jednom džinovskom kolegi izrađenom takođe u prirodnoj veličini i postavljenom na veštačkom ostrvu Odaiba u Tokiju – robotu zvanom RX78 Gandamu (na engleskom poznatom kao Gundam).

Statua će služiti kao simbol obnove grada posle katastrofalnog zemljotresa iz 1995. Park se nalazi u reonu Nagata koji je bio najteže pogođen, ali je u međuvremenu ponovo izgrađen i revitalizovan. Statua je istovremeno i počast koju Kobe odaje jednom od svojih najpoznatijih sugrađana, Micuteru Jokojami koji nije stvorio samo Tecuđina 28 već i druge junake japanskog stripa i animacije.

Statua robota Gandamu slične je veličine kao i ova u Kobeu, ali će Tetsujin 28-gō biti stalna postavka bez pokretnih delova, dok će tokijski džin verovatno biti razmontiran krajem leta.

|Search:Find More About Armija robota osvaja Japan|

[ad#ad-post1]