Novi Sony Ericssonov Android telefon

Već izvesno vreme se zna da u kompaniji Sony Ericsson rade na mobilnom telefonu koji će biti zasnovan na Googleovom operativnom sistemu Android, ali su u toj kompaniji vešto krili detalje. Međutim, fotografije objavljene na jednoj danskoj Web lokaciji otkrivaju kako će izgledati Sony Ericssonov telefon pod Androidom – i po svemu sudeći biće to dobar telefon.

Ovaj mobilni telefon, sada pod kodnim imenom Rakel (Rachel), biće predstavljen krajem godine, navodi se u informacijama do kojih je došao danski časopis Mobil. Biće deo Sony Ericssonove serije XPERIA, u kojoj je do sada bio model X1 sa operativnim sistemom Windows Mobile.

Kada se Sony Ericsson u decembru prošle godine pridružio savezu Open Handset Alliance, bilo je sasvim jasno da će se švedska kompanija priključiti i armiji pametnih telefona pod Androidom. Na lokaciji Mobil se navodi da je Rakel zasnovan na Qualcommovoj platformi Snapdragon (QSD8250), koja će omogućiti radni takt procesora do 1 GHz i brzinu preuzimanja do 7,2 Mb/s. Na objavljenim slikama se vidi i da će novi Sony Ericssonov telefon imati 8,1-megapikselski fotoaparat sa autofokusom i blicom. Na vrhu telefona je priključak za slušalice, a postoji i mini USB priključak. Nisu objavljeni detalji o veličini i rezoluciji ekrana, ali se pretpostavlja da će ekran biti osetljiv na dodir.

Neke specifikacije Sony Ericssonovog telefona pod Androidom su veoma dobre i napredne u poređenju sa ostalim pametnim telefonima koji se trenutno mogu naći na tržištu. Fotoaparat rezolucije 8,1 megapiksela će biti najjači u odnosu na sve do sada predstavljene telefone pod Androidom i neuporedivo bolji od 3-megapikselskog aparata koji ima najnoviji iPhone 3GS. U carstvu Androida, HTC Hero i Samsung Galaxy imaju aparate od \”samo\” 5 megapiksela.

Vrlo je verovatno da će Rakel raditi pod novom verzijom 2.0 operativnog sistema Android, čije se pojavljivanje takođe očekuje kasnije ove godine. Kada je reč o Adobe Flashu, još se ne zna da li će ga novi telefon podržavati.

|Search:Find More About Novi Sony Ericssonov Android telefon|

[ad#ad-post1]