World Cyber Games vas poziva da se uključite u akciju prikupljanja e-Otpada

Organizacija manifestacije World Cyber Games i Fakultet Organizacionih Nauka vas pozivaju, da doprinesete očuvanju životne sredine i donesete elektronski i električni otpad koji imate na paviljon FONa u okviru Hale 2 beogradskog sajam gde se tokom predstojećeg vikenda, 6.i7.septembra, održava nacionalno takmičenje prestižne svetske Olimpijade video igara.

Sav otpad nakon završene manifestacije biće predat fabrici za reciklažu.

Projekat je zamišljen još i kao izložba, ali i kao interaktivna kreativna radionica koja ima zadatak da privuče što više posetilaca WCG ukazujući im na problematiku uticaja e-otpada na životnu sredinu, različite „umetničke” mogućnosti korišćenja ovog otpada u njegovoj fazi postkorišćenja, kao i načine njegovog pravilnog recikliranja i bezbednog odlaganja.

U paviljonu Eko organizacije Fakulteta Organizacionih Nauka prvo će biti izloženi već urađeni radovi učenika i studenata: likovni radovi (plakati), monitor-ogledalo, monitor-Barbi kuća, monitor-maska, mapa sveta od dirki sa tastature, model grada… Na klupama i štandu će biti poređani sitniji delovi računara, kolaž papiri, bojice i flomasteri, lepak i makaze… Učenici, učesnici projekta će prvi započeti sa kreativnom radionicom u kojoj, inspirisani e-otpadom počeće da prave umetnička – „održiva dela”. Predviđeno je da im se ubrzo pridruže i posetioci WCGa. Takođe predviđeo je i nagradno ekipno takmičenje u sastavljanju rasklopljenih tastatura.

U svemu izloženom i urađenom dominiraće JELKA ZA SREĆNU NOVU EKOLOŠKU 2009. GODINU. Ova jelka biće okićena iskorišćenim CD romovima na kojima će prisutni posetioci zapisivati svoje ekološke poruke planeti Zemlji i želje u smislu njene čistije životne sredine i prirode. Na ovaj način biće inicirani ne samo da razmišljaju ekološki, već i da svoje ekološke misli i želje i zapišu učestvujući taku u stvaranju umetničkog dela – kreiranja e – jelke.

Još jednom poziv svim sugradjanima, učinite nešto lepo tokom prvog vikenda septembra i pored dobre zabave koju vam ova dvodnevna manifestacije nudi, načinite korak dalje u očuvanju životne sredine.

Visok nivo ekološke zabave!

Za detaljnije informacije posetite websajt www.wcg-adria.com ili zvanični websajt manifestacije www.worldcybergames.com