Rekordan broj svetskih IT kompanija na jednom mestu – RoadShow 08

Informatički događaj sezone, kako se ne samo među predstavnicima IT branše, naziva tradicionalni „RoadShow“, koji već osam godina za redom organizuje vodeća domaća IT kompanija „Pakom“, ove godine vraća se na Kopaonik.

Pakom „RoadShow 08“ održava se od 19. – 21. septembra, u hotelu “Grand” i kongresnoj sali u “Konacima” na Kopaoniku, i strukturno je podeljen na stručni, sportsko-humanitarni i zabavno-rekreativni deo.

Ovogodišnji Pakom „Road Show 08“ karakteriše rekordno prisustvo predstavnika najvećih svetskih informatičkih kompanija. Naime, ovo je prvi put da se u Srbiji na jednom mestu okupi čak 24 renomirana imena kao što su Microsoft, HP, Fujitsu Siemens, ASUS, MSI, AMD, Kingston, Verbatim, Genius i dr.

„Ponosni smo što će na ovogodišnjem Pakom „RoadShow“-u biti više stranih kompanija nego što je ikad do sada prisustvovalo na bilo kojoj IT manifestaciji u Srbiji. Uz priznanja i višestruke Ugovore koji pokrivaju sve segmente poslovanja, za nas je to najbolji dokaz uspešnog rada, ali i potvrda da napor koji ulažemo u razvoj informacionih tehnologija u Srbiji ne ostaje nezapažen“ – kaže suvlasnik i direktor Pakom Grupe, Dejan Pavlović.

Pakom „Road Show 08“ će tako biti prilika da se predstavnici 300 najznačajnijih preduzeća koja se bave razvojem i prodajom kompjuterske tehnologije, upoznaju sa najnovijim trendovima i strategijom razvoja kompjuterskih tehonologija kod nas i u svetu.

Prema rečima direktora Pakom Grupe „Roadshow“ je uvek događaj koji garantuje nezaboravno druženje, ali i da predstavlja konkretan doprinos kompjuterskoj branši. Zato se uz predstavljanje noviteta u svetskoj IT tehnologiji, na „Roadshow“-u razmatraju najvažnija aktuelna pitanja, ali i teme koje tretiraju uočene probelme.

Na Pakom “RoadShow 08” posebna pažnja biće posvećena predstavnicima medija za koje će biti organizovane specijalne prezentacije sa konferencijama za novinare na kojima će govoriti predstavnici 15 renomiranih svetskih IT kompaija, mežu kojima su i ASUS, MSI, AMD, Siemens, Verbatim, NEC Monitori, Viewsonic i drugi.

Pakom “RoadShow 08” biće i prilika za razmenu mišljenja i u opuštenoj atmosferi, ali i za dokazivanje sportske umešnosti i humanosti jer će kao prateći sadržaji biti organizovani turnir u košarci, ručak u prirodi, žurka na bazenu, paintball turnir i, kao poseban doživljaj, čuvena Pakom žurka, ovoga puta u “Gardenu”.

„ IT branša je branša mladih ljudi, a to znači da se u ovom poslu još ima i po malo strasti, emocija i želje za dokazivanjem. Zato će i ove godine deo manifestacije biti usmeren ka zabavi i sportskim takmičenjima, koja će ove godine imati i humanitarni karakter“ – ističe Pavlović.

tnews