Ericsson predstavio novo rešenje za bazne stanice

Kompanija Ericsson je predstavila Ericsson Capsule Site, inovativno rešenje baznih radio stanica u gradskim sredinama koje omogućava brže prihvatanje mobilnih širokopojasnih tehnologija. Jedna od glavnih karakteristika ovog rešenja je velika prilagodljivost, bilo da je u pitanju centralna lokacija u gradskom okruženju ili uklapanje u okolini na bilo kojoj lokaciji. Zahvaljujući tome što upotpunjava bilo kakav gradski ili prigradski prostor, ovo rešenje će doprineti zadovoljenju sve veće potrebe za novim lokacijama, s obzirom na rastuću potražnju za mobilnim širokopojasnim tehnologijama.

Ericsson Capsule Site predstavlja sveobuhvatno rešenje koje podrazumeva celokupnu neophodnu opremu, čime se vreme postavljanja skraćuje za oko 50 posto, a troškovi smanjuju čak do 30 procenata.

Uz opciju prilagođavanja izgleda ovog rešenja izborom boja i osvetljenja, operatori će na raspolaganju imati mogućnosti da ih koriste za reklamiranje i vizuelno uklapanje bazne stanice u gradsko okruženje. Samo rešenje može da sadrži ekrane na dodir i reklamni prostor, što za operatora otvara pogodnosti za ostvarivanje dodatnog prihoda.

Prvi Ericsson Capsule Site zvanično je pušten u rad 17. juna na jednom od odmorišta trke Volvo preko okeana, u švedskom gradu Stokholmu. Projektovao ga je čuveni švedski arhitekta Thomas Sandell, koji je projektovao i takođe nagrađeni Ericsson Tower Tube.

|Search:Find More About Ericsson predstavio novo rešenje za bazne stanice|

[ad#ad-post1]