World Cyber Games reprezentacije Adria Regije danas krenule na veliko svetsko finale

Dugo najavljivano veliko finale elektronske Olimpijade-World Cyber Games takmičenja će se održati ove nedelje u nemačkom gradu Kelnu.

Reprezentacije Adria regije, danas su krenule ka Kelnu gde će odmeriti snage sa najboljim takmičarima sveta. Ove godine na velikom finalu po prvi put će se takmičiti 77 zemalja što je u odnosu na prošlogodišnje finale održano u Sietlu, tri zemlje učesnice više.

Našu zemlju ove godine predstavljaće desetočlani tim predvodjen tim liderom Vladimirom Cvejićem.

Ceremonija otvaranja ovogodišnje eOlimpijade zakazana je za sredu, 5.novembar u 17.30 u okviru sajamskog prostora gde će se tokom narednih dana odvijati sva takmičenja i prateći program za igrače i publiku.

Samo takmičenje zvanično počinje 6.novembra u 12h, do kada će igrači imati sasvim dovoljno vremena da se upoznaju, odmore od puta i zabave na koktelu priredjenom u njihovu čast. Trodnevni takmičarski deo turnira odigravaće se u hali 8 „Koelnmesse“-a od 6.do 9.novembra u terminima od 12 do 19h.

Pobednici nacionalnog finala u kategoriji Counter Strike 1.6, beogradski tim neWave, startovaće ovogodišnje svetsko finale u grupi D mečom protiv tima k_23 iz Kazahstana, 6.novembra u 12h. Sat vremena kasnije, čeka ih tim iz Indije, Team_ATE.

U 14h po prvi put na ovako velikom takmičenju ukrstiće snage protiv hrvatskog tima Guerilla Method.
U 15h neWave će se susresti sa domaćom ekipom koja će zasigurno imati najveću podršku iz publike. U pitanju je tim TeamAlternate.

Poslednji meč, u prvom krugu, koji će verovatno nekima doneti radost nastavka turnira, a nekog ostaviti bez ikakve šanse za popravnim, jeste meč zakazan za 16h protiv danskog tima mTw.AMD.

Prvog dana medju našim prvim predstavnicima na ovogodinjem takmičenju nastupiće i sedamnaestogodišnji Lav Kovač iz Novog Sada boreći se u kategoriji Command&Conquer 3.

Prvi protivnik biće mu Myron Tay iz Singapura odmah po otvaranju arene u 12h. Dalje će se na suprotnoj strani na svaki sat smenjivati Pascal Pfefferle iz Nemačke; John Raymond Tan sa Filipina; Hussam Moammer iz Saudijske Arabije i Christophe Heinen iz Luksemburga.

Još jedan maloletni reprezentativac, Uroš Sandić u kategoriji Need for Speed, će ove godine po prvi put nastupati na WCG svetskom finalu gde će dajući sve od sebe pokušati da nas obraduje uspešnim startom. Svoj prvi meč igraće u 12.30 protiv predstavnika Indije, Ritwick Gupte.

U 13.30 protivnik će mu biti prvi od dva američka predstavnika iz njegove grupe Kamran Siddiqui, koji igra pod nick-om OmegaElite.

U 15.30 meč je zakazan protiv Urošu već poznatog Rusa-Valery Nikolaeva, čiji je nick Pro Street, dok svoj poslednji meč prvog kruga, sat vremena kasnije igra protiv Leow Tianinga, tri godine starijeg malezijskog igrača koji se ovog puta pojavljuje pod imenom M1-Heaven.

Naš najmladji reprezentativac, Nemanja Djurkić svoje fudbalske utakmice ima zakazane takodje za četvrtak u isto vreme kada nastupa i njegov vršnjak Uroš, s tim da će njegovi protivnici biti kineski predstavnik, Xiao Liu; Fabricio Yepez iz Ekvadora; Wawan Abdullah iz Indonezije i portugalac Guilherme Aguiar.

Jedini član srpske WCG reprezentacije koji svoju prvu rundu očekuje u petak, drugog dana takmičenja jeste Aleksandar Živković iz Paraćina koji će pokazati svoje umeće u kategoriji Warcraft III.

Aleksandar se ostatku tima naknadno priključio, obzirom da je ovogodišnji pobednik nacionalnog finala odustao od svetskog takmičenja.

Daniel Spenst iz Nemačke biće ujedno i prvi protivnik Aleksandra, koji će tokom ovoga dana do poslednjeg termina koji je u 18.30 redom igrati protiv sledećih igrača: Pedro Moreno iz Španije; Kevin van der Kooi iz Holandije; Dariusz Kramp iz Poljske; Jonathan Garneau iz Kanade i iz Koreje Hyoseop Eom.

Kompletan raspored svih mečeva možete naći na http://www.wcg.com/6th/tournament/2008/tm_match_list_2008.asp

Rezultate mečeva naših reprezentativaca kao i ostalič predstavnika WCG Adria regije možete pratiti kako na ovom linku tako i na www.wcg-adria.com/forum