Humanitarna akcija kompanije Samsung „Korak za nadu i osmeh“

Beograd, 5. novembar 2008. godine – Kompanija Samsung Electronics uručila je danas donacije školama i ustanovama za brigu o deci i osobama sa posebnim potrebama u okviru svoje tradicionalne humanitarne akcije, čije je ovogodišnje geslo „Korak za nadu i osmeh“. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Vojin Ćetković, poznati srpski glumac mlađe generacije, koji je predlagač liste dobitnika pomoći i zaštitno lice ovogodišnje humanitarne akcije kompanije Samsung Electronics.

U okviru huminitarne akcije „Korak za nadu i osmeh“ uručene su donacije vrtićima ustanove „Nata Veljković’’ u Kruševcu, Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, kao i porodici Krstić, na predlog Naše Srbije, koja se, izbegavši sa Kosova i Metohije, naselila se u selu Dobrotina kod Leskovca.

Donacije kompanije Samsung Electronics obuhvataju LCD televizore, monitore, štampače, klima uređaje, mikrotalasne pećnice, frižidere, usisivače i multifunkcionalne uređaje, koji će deci i osobama sa posebnim potrebama svakodnevni život učiniti lakšim i znatno prijatnijim.

U sklopu svoje humanitarne akcije, Samsung je takođe, za štićenike osamnaest domova za smeštaj lica ometenih u razvoju, obezbedio 6,000 Samsung majica koje su zaštitni znak Samsungovog festivala trčanja, kojim ova kompanija i u Srbiji već dugi niz godina promoviše pozitivan uticaj masovnog sporta na svakodnevni život ljudi.

Vlado Godjevac, direktor predstavništva kompanije Samsung u Srbiji, je povodom humanitarne akcije „Korak za nadu i osmeh“ izjavio: „Velika nam je čast što smo i ove godine u prilici da pružimo pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Naše korporativne aktivnosti se i u Srbiji odvijaju u kontekstu društveno odgovornog ponašanja, a ukupna vrednost ove donacije iznosi oko 30,000 evra. Ovogodišnja akcija je realizovana u operativnoj saradnji sa našim distributerima Roaming Electronics, Stav, ERC Commerce i K&K Electronics, a posebnu zahvalnost upućujemo Vojinu Ćetkoviću za njegovu nesebičnost, entuzijazam i saradnju u ovoj akciji.”