Dell se izvinio i obustavio mrežnu prodaju u Tajvanu

Dell se u sredu izvinio kupcima zbog zbrke s cenama koja je pogodila njegovu prodaju preko veba u Tajvanu tokom prošle nedelje (pogledajte vest Dellove tajvanske nesmotrenosti) i krenuo da reši probleme koji su tajvansku Komisiju za poštenu trgovinu naveli da povede istragu.

Drugi po veličini proizvođač personalnih računara na svetu takođe je obustavio i mrežnu prodaju u Tajvanu dok ne sredi stanje.

Za manje od nedelju dana Dellovu veb lokaciju u Tajvanu pogodili su problemi izazvani pogrešnim cenama, što je izazvalo oštru reakciju lokalnog udruženja za zaštitu potrošača i navelo Komisiju za poštenu trgovinu da otvori istragu.

Ukoliko Komisija ustanovi da su prekršeni zakoni o poštenoj trgovini u Tajvanu, Dell bi mogao da plati kaznu čija visina ide i do 25 miliona tajvanskih dolara (759.000 američkih).

Tajvanska Komisija za zaštitu potrošača tražila je prošle nedelje od Della da lokalnim kupcima isporuči naručene 19-inčne LCD monitore po ceni od 500 tajvanskih dolara (oko 15 američkih) kakva je greškom objavljena. U nedelju 5. jula desio se novi problem kad je prenosivi računar Dell Latitude E4300 koji normalno košta 69.000 tajvanskih dolara (2100 američkih) greškom ponuđen po ceni od 18.500 TD (oko 560 američkih). U oba slučaja kupci su podneli na desetine hiljada narudžbina.

Sve transakcije su poništene. U svom saopštenju Dell je naveo da su uzroci obeju grešaka bili različiti , ali nije ulazio u detalje.

„Da bismo izbegli dalju konfuziju i olakšali istragu doneli smo tešku odluku da zatvorimo našu tajvansku prodavnicu“, saopštila je kompanija.

Dell je kupcima računara Latitude E4300 ponudio kupone za popust pri kupovini u iznosu od 20.000 tajvanskih dolara kad ponovo otvori prodavnicu.

U ranijem slučaju, Dell je svima koji su naručili LCD monitore po pogrešnoj ceni ponudio po najviše dva kupona za popust u iznosu od 1000 tajvanskih dolara.

„Dell će čim bude u mogućnosti kontaktirati sve pogođene kupce i detaljno ih obavestiti kako da iskoriste kupone i kako da što pre dobiju nadoknadu“, navedeno je u saopštenju. „Dell se nada da ovim kuponima pokazuje poštovanje prema svojim kupcima i izvinjava se za sve izazvane nelagodnosti.“

Kompanija trenutno radi s Komisijama za zaštitu potrošača i poštenu trgovinu i drugim agencijama tajvanske vlade na nalaženju rešenja ovog problema.

Dell je istovremeno i jedan od najvećih kupaca tajvanskih tehnoloških kompanija. Ovaj američki gigant godišnje potroši preko deset milijardi (američkih) dolara na kupovinu tajvanskih delova za računare i usluge uguvorne proizvodnje.

|Search:Find More About Dell se izvinio i obustavio mrežnu prodaju u Tajvanu|

[ad#ad-post1]