Dellov “sve u jednom” računar za poslovne korisnike

S namerom da ponovo osvoji što veći deo tržišta, kompanija Dell je je juče najavila svoj prvi “sve u jednom” računar za mala i srednja preduzeća.

Vostro All-In-One namenjen je malim i srednjim firmama koje žele uređeniji i produktivniji radni prostor, rekao je Kirk Šel, direktor grupe za proizvode Vostro u kompaniji Dell.

“Sve u jednom” računar ima procesor i monitor u jednom kućištu sa kojim se povezuju miš i tastatura. Iako manji od standardnih stonih računara, ti sistemi imaju iste performanse.

Namenjeni su za korišćenje u prijemnim odeljenjima, recepcijama, učionicama za obuku, projektantskim biroima i prostorima namenjenim kupcima, rekao je Šel. “Sve u jednom” računar može da zameni stone sisteme i u kućnim kancelarijama, agencijama za nekretnine ili prodavnicama na malo.

Pošto Dell već kućnim korisnicima nudi “sve u jednom” računare, postavlja se pitanje šta je tu novo? Vostro All-In-One se dobija sa softverom za pravljenje rezervnih kopija datoteka i njihovo obnavljanje radi zaštite podataka, a ima i bržu klasičnu gigabitnu mrežnu vezu.

Kupci će dobiti i namensku tehničku podršku, koja je obično namenjena većim poslovnim korisnicima.

Novi računar ima Intelov procesor, a kao operativni sistem se koristi Windows Vista ili Linux. Tu su u 17-inčni monitor, podrška za najviše 2 GB radne memorije i do 250 GB prostora za skladištenje podataka.

Kompanije, među kojima i Hewlett-Packard, već poslovnim korisnicima nude “sve u jednom” računare. U ponudi kompanije HP se nalazi TouchSmart sa ekranom osetljivim na dodir, koji je već našao inovativnu primenu u manjim preduzećima. Portparolka kompanije je nedavno izjavila da se, primera radi, računar TouchSmart uspešno koristi u jednoj pekari, gde kupci korišćenjem ekrana osetljivog na dodir mogu da vide specijalne ponude dana, ali i iza tezge gde prodavci primaju narudžbe.

Dellov Vostro All-In-One nema ekran osetljiv na dodir, a u kompaniji su odbili da kažu bilo šta o mogućim planovima za njegovu primenu. Zato su ekrani osetljivi na dodir sastavni deo konfiguracije Dellovog “sve u jednom” računara Studio One 19, namenjenog kućnim korisnicima.

Cena sistema Vostro All-In-One će biti od 630 dolara i već se može kupiti u azijsko-pacifičkom regionu i Japanu, dok će se na tržištima Severne Amerike i regiona EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) pojaviti uskoro.

|Search:Find More About Dellov “sve u jednom” računar za poslovne korisnike|

[ad#ad-post1]