Microsoft i DESK obnovili najprestižniji partnerski status

Kompanije MICROSOFT i DESK potvrdile su svoje dugogodišnje partnerstvo, obnovivši najprestižniji partnerski status Microsoft Gold Certified i u 2008. godini.

Microsoft Gold Certified Status predstavlja najviši nivo partnerstva sa Microsoftom.

Gold partneri su kompanije specijalizovane za pružanje kompletnih rešenja i imaju pristup svim potrebnim resursima i podršci, kao i mogućnost izgradnje najneposrednijeg poslovnog odnosa sa Microsoftom kroz aktivnosti kao što su učešća u zajedničkim razvojnim projektima.

Saradanja između Microsoft-a i DESK-a traje od 2000. godine, kada je DESK dobio status Microsoft Certifed Partnera i OEM System Buildera na globalnom nivou, ali je intezivirana od trentuka kada je Microsoft oformio i proširio lokalnu kancelariju. Tada je DESK među prvim kompanijama dobio OEM System Builder i Reseller status na lokalnom nivou.

Osim što je prva domaća kompanija koja je proizvela računar sa "Designed for Microsoft Windows XP" logotipom, DESK je i prvi Microsoft Gold Certified Partner u Srbiji koji je obezbedio Microsoft OEM Hardware kompetenciju i to u oblasti System Building specijalizacije.

Juna 2006. DESK je postao prvi Microsoft DOEM (Direct Original Equipment Manufacturer) Partner. Ovaj status predstavlja još jedan dokaz kvaliteta i pouzdanosti DESK-ovih računara, jer potvrdjuje da oni, i u hardverskom i u softverskom smislu, u potpunosti odgovaraju strogim Microsoft standardima.

Sertifikat koji DESK izdvaja od ostalih IT firmi je i Microsoft Small Business Specialist, što predstavlja potvrdu dostignutog najvišeg nivoa specijalizacije u projektovanju, implementaciji, podršci i servisu u segmentu malih i srednjih preduzeća.

Ovaj status garantuje korisnicima stručnog i kompetentnog partnera, koji im obezbeđuje pravi odabir tehnologije i rešenja, stalnu podršku i pravovremeni servis. To znači sigurnost, uštedu i više vremena kako bi se posvetili povećanju profita.

Svoju saradnju ove dve kompanije proširile su i na druge aktivnosti. DESK je jedina firma iz Srbije koja je učestvovala u beta testiranju novog operativnog sistema Windows Vista, koji je predstavljen na Sinergiji 2005.

Prvi je domaći tehnički partner Sinergije 2006, da bi se saradnja nastavlila i na Sinergiji 2007.

DESK inženjeri i tehničari, zahvaljujući svom iskustvu u preinstalaciji Windows-a i Office-a, zajedno sa kolegama iz Microsoft-a učestvuju u pripremi, organizaciji i održavanju treninga za ostale zainteresovane OEM System Builder firme.

tnews