Nove usluge i pogodnosti za korisnike fiksne telefonije

Telekom Srbija je zahvaljujući objedinjavanju usluga, a podstaknut utiskom da se fiksna telefonija u poslednje vreme previše zaboravlja, korisnicima fiksne telefonije pripremio specijalne pakete koji će im omogućiti da koriste nove usluge i pomoći da smanje troškove.

„Posle višegodišnje promocije mobilne telefonije i njenih usluga ove godine smo odlučili da malo više potenciramo fiksnu telefoniju, kako bismo korisnicima pokazali da fiksni telefon nije neka stara zaboravljena sprava, već da još uvek može efikasno da pomogne u komunikacijama“, izjavio je na konferenciji za novinare održanoj u utorak 21. jula, direktor Direkcije za komercijalne poslove, Vladan Lučić. On je tom prilikom sažeto pomenuo sve usluge koje Telekom nudi ili će ih uskoro ponuditi u fiksnoj telefoniji.

Pojavljivanju novih specijalnih paketa prethodio je porodični paket Family plus koji je objedinio internet, fiksnu i mobilnu telefoniju i omogućio uštede povezivanjem najmanje dva mobilna postpejd broja i fiksne linije u jedinstvenu grupu u okviru koje su razgovori besplatni. Mogućnost da formiraju svoj Family plus paket imaju svi zainteresovani koji već koriste ili žele da koriste jedan od Click ADSL paketa.

Nedavno je ponuđena i nova fiksno-mobilna kombinacija. U promotivnom periodu do 31. avgusta Telekom Srbija korisnicima fiksnih telefona nudi specijalnu postpejd uslugu „Mobilni isti kao fiksni“ koja podrazumeva aktiviranje 065 ili 066 postpejd broja koji je isti kao i broj fiksnog telefona koji korisnik već poseduje. Naravno, uslugu će moći da koriste samo oni korisnici fiksne telefonije kod kojih za to postoje uslovi, tj. oni čiji je parnjački mobilni broj slobodan, a njih prema procenama Telekoma u Srbiji ima oko 600.000. Prvih 200.000 korisnika već je na lične adrese dobilo ovu ponudu.

Razgovori između fiksnog i novog mobilnog postpejd broja su besplatni, naplaćuje se samo uspostavljanje veze – 2,9 dinara (bez PDV-a). Pored toga, korisnici fiksne telefonije dobijaju popust od 50% na cenu izabrane mesečne pretplate za aktivirani 065 ili 066 postpejd broj. Popust važi tokom ugovornog perioda od 12 meseci. Ove pogodnosti su dostupne i pripejd korisnicima koji već imaju isti broj fiksnog i mobilnog telefona, ukoliko tokom promotivnog perioda pređu na postpejd.

Pre tri meseca promovisan je skup dosta korisnih a pomalo zaboravljenih usluga nazvan Omnifon. – odgovor na poziv, preusmerenje, poziv na čekanju i konferencijska veza – a u septembru će se u ponudi naći i personalizovana govorna pošta po mesečnoj pretplati od 80 dinara. Govorna poruka će moći da se presluša sa bilo kog telefona pomoću lozinke, a podatak da je snimljena dobijaće se SMS porukom na mobilni telefon.

Veliki broj korisnika fiksne telefonije (njih 17.000) već nekoliko meseci koristi i uslugu InoCall za međunarodne razgovore u fiksnoj mreži, koja omogućava telefoniranje po znatno povoljnijim tarifama uz mesečnu pretplatu od oko 100 dinara.

Telekom Srbija će od septembra korisnicima fiksne telefonije ponuditi i dodatne pogodnosti vezane za kontrolu i smanjenje troškova u razgovorima prema mobilnim mrežama. Biranjem jednog od tri specijalna paketa korisnici će aktivirati tarifni dodatak koji će im omogućiti određeni broj minuta za pozivanje u mesnom i međumesnom saobraćaju uz povoljnu tarifu i mesečnu pretplatu (paket Nacionalna priča), za pozivanje u vreme slabog saobraćaja (od 22 uveče do 8 ujutro radnim danima, a vikendom ceo dan) uz mesečnu pretplatu ne veću od 150 dinara (paket Slobodno vreme), ili za razgovore ka svim nacionalnim mobilnim operaterima, za oko 400 dinara mesečno (paket Pozivi ka mobilnim).

Korisnima mobilne telefonije Lučić je skrenuo pažnju da je pre oko tri meseca aktivirana usluga SMS Assistent koja omogućava da se pri preusmeravanju poziva u mobilnoj telefoniji pored glasa primaju i SMS poruke. Posebno je zanimljiva i mogućnost da se na Telekomovom serveru sačuva imenik iz mobilnog telefona i usluga koja omogućava da se slanjem SMS poruke na broj 988 dobiju podaci o korisniku zadatog fiksnog telefona. Cena poruke je 10 dinara.

|Search:Find More About Nove usluge i pogodnosti za korisnike fiksne telefonije|

[ad#ad-post1]