Bizarna tužba protiv Applea

Teorija zavere je oduvek bilo u izobilju, ali se retko može čuti nešto o zaveri u kojoj učestvuju policija, Federalni istražni biro SAD (FBI), Ministarstvo pravde SAD, automehaničarska radionica, privatni detektiv i kompanija Apple – koji su se sa mafijom urotili da bi zlostavljali jednu osobu.

Appleovih 30 milijardi dolara gotovog novca je stalno popularna meta za sudske tužbe i procese, posebno od onih koji tvrde da su im ukradeni patenti i ideje i brojnih grupa koje se žale na propuste i mane razlitičih proizvoda. Međutim, s vremena na vreme, Appleovo ime se pomene u tužbi koja pobija sve zakone logike. Takva je tužba nedavno podneta u okružnom sudu istočnog Misurija, i u njoj se tvrdi da je kompanija Apple pomagala i podsticala mafiju da pretnje smrću šalje direktno na iPod Mini Gregorija Mekene.

Slučaj je zaista bizaran ako se pogleda za šta Mekena optužuje Apple. Naime, Mekena je kratko radio za jednu agenciju za manekene u Njujorku, koju prema njegovim rečima vodi mafija. Pošto je Mekena prestao da prima platu, dao je otkaz i vratio se kući u Sent Luis još 2000. godine. Navodni pripadnici mafije su se pojavili u jednom noćnom klubu u Sent Luisu kako bi zapretili Mekeni da se vrati i nastavi da radi za njih, kao maneken i kao homoseksualni rob. Ti pripadnici mafije su nakon toga nastavili da “uhode, maltretiraju Mekenu, da mu prete, pokušaju da ga siluju i kidnapuju”.

Prirodno, Mekena je obavestio policiju. Međutim, policijska uprava Sent Luisa je neprestano ignorisala njegove pozive u pomoć. Kada policajci u Sent Luisu nisu hteli da ga saslušaju, pozvao je FBI. Pošto su ga i oni “otkačili”, obratio se Ministarstvu pravde – ni tamo nisu pokazali nimalo interesovanja za njegov slučaj. Svi su navedeni kao tuženi u ovom slučaju, zbog toga što su svojim nečinjenjem pomogli mafiji i njenoj navodnoj kampanji sa ciljem uništavanja Mekeninog života.

Mekena je ubeđen i da je mafija ozvučila njegovu kuću i automobil i u tužbi naveo da su automehaničarska radionica i privatni detektiv koga je angažovao da bi pronašao prislušne uređaje pomogli mafiji i njenoj devetogodišnoj akciji zlostavljanja Mekene. I tada u celom ovom zamešateljstvu na scenu stupa Apple – Mekena kaže da je Apple dodao ilegalne prijemnike u njegove iPodove kako bi mafiji omogućio da šalje jasne, čujne pretnje smrću preko popularnog portabl medijskog plejera.

Mekena tvrdi da iPod Shuffle, koji je 2005. godine kupio preko lokacije eBay, i iPod Mini koga je novog novcijatog kupio 2006. godine u jednoj Appleovoj prodavnici (treba obratiti pažnju na činjenicu da je model iPod Mini povučen iz prodaje osam meseci pre nego što ga je on navodno kupio) sadrže ilegalne prijemnike koje je Apple ugradio u uređaje, na izričit zahtev mafije. U tužbi na 124 strane Mekena tvrdi da je 2008. godine uspeo da snimi pripadnika mafije koji na njegov iPod mini upućuje pretnju “Ubiću ga” u “jednoglasju” sa pesmom koju je upravo slušao.

Tužba je koliko bizarna toliko i detaljna. Teško je odlučiti se da li se treba smejati njenoj apsurdnosti ili žaliti Mekenu, koji će pred sudom sam sebe zastupati. Ipak, ovaj proces bi mogao da “nadmaši” prošlogodišnji kada su Stiv Džobs i Apple bili optuženi da su se udružili sa zatvorskim službenikom iz Južne Karoline da bi seksualno zlostavljali zatvorenika sa poznatom istorijom podnošenja “kreativnih” tužbi.

Mekena zahteva odštetu od 14,3 miliona dolara od svih desetoro tuženih, uključujući 550.000 dolara po godini za izgubljenu zaradu koja je direktna posledica sveobuhvatne zavere protiv njega.

|Search:Find More About Bizarna tužba protiv Applea|

[ad#ad-post1]