Prvi mobilni telefon sa ekranom osetljivim na dodir sa Android platformom u Srbiji

Tanak i lagan smart telefon sa intuitivnim interfejsom i ekstenzivnim internet i multimedijalnim funkcijama. Postojeće aplikacije obuhvataju sledeće usluge: Google Search, and Gmail, kao i Google Talk i Kalendar. HTC Magic može da se nabavi u odabranim Vipovim prodajnim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Beograd, 23. jul, 2009 – ‚‚Veoma smo ponosni što smo prvi mobilni operater koji u Srbiju donosi mobilni telefon sa Android platformom,’’ kaže Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile. ,,Siguran sam da će Vipovi korisnici biti veoma zadovoljni internet i multimedijalnim iskustvom koje pruža moćni HTC Magic sa uslugama kao što je Google Search. HTC će u potpunosti zadovoljiti komunikacijske i multimedijalne potrebe kompanija i pojedinaca, ’’ dodao je Šperl.

Građani Srbije su zadovoljni što među prvima u regionu imaju priliku da koriste HTC Magic, koji se može nabaviti samo u Vipu. Juče i jutros u odabranim Vipovim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, zabeleženo je veliko interesovanje ljudi koji su želeli da saznaju zbog čega je ovaj smart telefon na Android platformi toliko poseban.

Telefon je dostupan po ceni već od 19.999 dinara u Postpejd tarifi 1800 uz koju se dobija i besplatan mesečni internet paket od 1.8 GB. Tako korisnici mogu da uživaju u pretraživanju interneta i povlačenju aplikacija bez dodatnih troškova.

HTC Magic za lično multimedijalno i internet iskustvo

Ovaj elegantan smart telefon podjednako impresionira svojim spoljnim oblikom i unutrašnjim funkcijama: LCD ekranom osetljivim na dodir, potpuno intuitivnim korisničkim interfejsom, uz to korisnici ovaj uređaj mogu potpuno da prilagode svojim ličnim zahtevima. Takođe, nove inovativne aplikacije se jednostavno, brzo i bezbedno unose u telefon.

Izuzetno kvalitetan pretraživač i brza veza za prenos podataka preko HSDPA i WLAN protokola čine surfovanje po internetu i korišćenje socijalnih mreža, kao što je Facebook, veoma jednostavnim. HTC Magic ima poseban taster za lak izbor funkcije Google pretraživanja, a kuglica-tragač obezbeđuje brzu navigaciju i izbor. Snažna Li-Ion 1340 mAh baterija omogućava razgovore do 450 minuta i ima trajanje do 660 sati.

Ekran visoke rezolucije, osetljiv na dodir, ima i ugrađeni senzor koji reaguje na promenu položaja i omogućava okretanje ekrana po horizontali ili vertikali prema potrebi, recimo kada se gleda video.

Još neke od pogodnosti HTC Magic-a su: kamera od 3.2 megapiksela sa autofokusom, koja može da se koristi i za snimanje video zapisa, kao i ugrađeni GPS.

Android platforma i Google servisi

Android je operativni sistem zasnovan na Linux-u namenjen mobilnim telefonima. Razvijen je od strane kompanije Google i kasnije Open Handset Alliance – konzorcijuma koji se sastoji od velikih kompanija (Google, Intel, HTC, Motorola, nVidia, Sony Ericsson Asustek, Toshiba…). Veliki broj korisnika razvija aplikacije koje se postavljaju na Android market, dostupan direktno sa telefona, čime se funkcionalnost ovog uređaja drastično povećava. Većina ponuđenih aplikacija su besplatne.

Ideja korišćenja Android telefona zasniva se na stalnom prisustvu na internetu i tesnoj integraciji sa Google servisima. Preduslov za korišćenje uređaja je postojeći ili nov Gmail nalog, čime se poznati besplatni Google servisi približavaju korisniku. Sinhronizacija elektronske pošte, primljenih poruka, obaveza u kalendaru kao i liste kontakata je praktično trenutna. Dodatno, moguće je sinhronizovati i ostale korisničke naloge sa različitih e-mail provajdera, ali i biti stalno prisutan na različitim Instant Messaging klijentima (Gtalk, MSN, ICQ, AIM…).

|Search:Find More About Prvi mobilni telefon sa ekranom osetljivim na dodir sa Android platformom u Srbiji|

[ad#ad-post1]