Prvi Garmin-Asus telefoni pojaviće se sledeće nedelje

Prvi pametni telefoni koji su rezultat zajedničkog pregnuća američkog proizvođača GPS uređaja Garmin i tajvanskog proizvođača elektronske opreme Asustek Computer pojaviće se na Tajvanu sledeće nedelje a u ostatku sveta narednih meseci, saopštio je u petak Garmin-Asus i tako približno ispoštovao obećanje iz februara.

Nuvifone G60, koji ima ekran osetljiv na dodir dijagonale 9 cm (3,55 inča) i koristi operativni sistem Linux, u tajvanskim prodavnicama će se pojaviti 27. jula a do kraja avgusta moći će da se nađe i u Singapuru i Maleziji, dok će u Evropu i SAD stići nešto kasnije.

Na Tajvanu će koštati 17.000 tajvanskih dolara (oko 520 američkih). Cene za ostala tržišta biće objavljene narednih meseci.

Nuvifone M20, koji ima ekran od 7,1 cm (2,8 inča) i koristi Microsoftov operativni sistem Windows Mobile 6.1 Professional pojaviće se u prodavnicama Hong Konga, Malezije, Singapura, Tajvana i Tajlanda sledećeg meseca, a u Evropi kasnije ove godine. Cene će biti objavljene par dana pre pojavljivanja.

Garmin-Asus je najavio i da će sledeće godine ponuditi prvi telefon s Googleovim operativnim sistemom Android.

|Search:Find More About Prvi Garmin-Asus telefoni pojaviće se sledeće nedelje|

[ad#ad-post1]