IT kompanije iz Srbije pokazale kvalitet na svetskom nivou

Beograd, 27. jul 2009. – Na Microsoftovoj Globalnoj partnerskoj konferenciji (Worldwide Partner Conference – WPC) 2009, održanoj polovinom jula u New Orleansu, SAD, tri IT kompanije iz Srbije su osvojile nagrade „Partner godine“. Kompanije CPU, E-Smart Systems i NPS osvojile su nagrade u čak četiri od ukupno 30 kategorija u kojima su se takmičile IT kompanije iz regiona centralne i istočne Evrope. „Ovaj uspeh naših partnera predstavlja i naš uspeh, i mi ih maksimalno podržavamo kako bismo zajedno na najbolji način izašli u susret potrebama svih naših korisnika. Kroz taj proces i rastemo i napredujemo zajedno, zapošljavajući sve veći broj IT stručnjaka i pomažući tako i lokalnu ekonomiju“, izjavio je Vladan Živanović, generalni direktor Microsofta Srbija, povodom uspeha tri partnerske kuće iz Srbije na WPC 2009.

Kompanija CPU iz Beograda je sertifikovani Microsoft zlatni partner sa dokazanom ekspertizom u primeni rešenja objedinjenih komunikacija. Projekat implementacije Microsoftove Unified Communications platforme u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, je kompaniji CPU na WPC 2009 doneo čak dve nagrade – “Partner godine”. „Ovaj projekat donosi svetske trendove smanjenja troškova komunikacije i u Srbiju, demonstrirajući da se bitne uštede mogu ostvariti kako u vladinom sektoru, tako i u domenu privrede, korišćenjem naprednih komunikacionih tehnologija. O značaju ovih nagrada, najbolje govori podatak da je CPU, jedna od tri kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je nagrađena dvostrukim priznanjem”, kaže Vladimir Banić, direktor kompanije CPU.

E-Smart Systems je nagrađena u prestižnoj kategoriji razvoja namenskih rešenja (Custom Development Solutions) za CEH System, administrativni i naučni softverski sistem za evidenciju istorija bolesti, hirurškog lečenja, praćenje i statističku analizu podataka o pacijentima u Centru za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu. „Sama činjenica da smo među 2000 uspešnih kompanija iz celog sveta izabrani za finalistu upravo u ovoj kategoriji je veliko priznanje za našu kompaniju i stručnjake iz naše zemlje, a nagrada koju smo dobili je potvrda kvaliteta našeg rada u unapređenju informatičke slike u domaćim zdravstvenim institucijama“, istakao je Goran Veljović, direktor prodaje i marketinga u kompaniji E-Smart Systems.

NPS iz Beograda je svoju nagradu „Partner godine“ osvojio za kreiranje namenskog rešenja NAV Express, derivata Microsoftovog poslovnog rešenja Dynamics NAV prilagođenog tržištu Srbije. „Model koji smo primenili u Srbiji na prilagođavanju Dynamics NAV-a potrebama lokalnih kompanija se pokazao kao uspešan, i sada ga Microsoft koristi i u drugim zemljama regiona. Zahvaljujući zajedničkom radu sa Microsoftom uspeli smo da napravimo rešenje koje će biti primenljivo na svim meridijanima, a poteklo je iz našeg regiona“, sa ponosom je istakao Miloš Drača, Team Leader u NPS-u.

Dodatne detalje o ovogodišnjoj Microsoftovoj Globalnoj partnerskoj konferenciji (WPC 2009) možete pronaći na Web lokaciji http://www.microsoft.com/presspass/events/wwpc/Default.aspx

|Search:Find More About IT kompanije iz Srbije pokazale kvalitet na svetskom nivou|

[ad#ad-post1]

tnews