Novi web sajt EUneta – sa novom nacionalnom adresom: www.eunet.rs

EUnet, 10. mart – Danas je predstavljen I uz šampanjac svečano otvoren novi, redizajnirani web sajt kompanije EUnet. Pola sata nakon početka registracija web adresa sa srpskim .RS domenom, Eunet je svoj novi sajt učinio dostupnim i na internet adresi: www.eunet.rs.Sve e-mail i web adrese registrovane kod Euneta na bivši nacionalni .YU domen, biće i dalje u funkciji zajedno sa novim .RS domenom, najmanje do septembra 2009. godine. Praktično, ukucavanjem stare web adrese www.eunet.yu posetilac sajta biće automatski prebačen na adresu novog sajta ove kompanije.

U odgovoru na pitanje zašto novi web sajt, Vladimir Stanković, direktor marketinga u Eunetu, rekao je da stari koncept sajta, iako u proseku sa oko 4.000.000 poseta u godini, zbog naglog rasta broja Eunetovih internet servisa, postao je za korisnike sadržajno preobiman i komplikovan. „Zato smo kao osnovni kriterijum u konceptu novog sajta, postavili zahtev da posetilac jednostavno i brzo pronađe potrebne informacije. To je dovelo do potpune reorganizacije sajta. Stari koncept, sa osnovnom podelom na personalne i biznis korisnike je napušten. Novi sajt ističe ono na šta je Eunet najviđe ponosan, a to je veliki broj internet servisa namenjen različitim korisnicima. Sajt je funkcionalno i sadržajno jasniji i pregledniji, a vizuelno je osvežen. Odmah na naslovnoj (home) strani, korisnik ima kompletan pregled Eunetovih servisa razvrstanih u jedinstvene boje, zatim uvid u najposećenije linkove sajta i blok sa aktuelnim korporativnim vestima. Isto tako, u prvom planu naslovne strane su rotirajuće slike (baneri), koje informišu posetioce o trenutnim promocionim aktivnostima. Novina je da će pored informacija o servisima, sajt imati i druge sadržaje koji će biti interesantni za posetioce. Zadržana jemultijezičnost – srpska, engleska i mađarska varijanta sajta“, objasnio je Stanković.

Novi sajt pruža maksimalne mogućnosti u svakodnevnom ažuriranju i održavanju. Urađen je u najnovijoj Eunetovoj CMS (Content Management System) programskoj aplikaciji sa oznakom 3.5. Ova vezija CMS 3.5 uskoro će biti komercijalno dostupna svima koji žele kvalitetnu i funkcionalnu web prezentaciju. Prema rečima direktora Web produkcije, Dragana Lekića, novo grafičko rešenje sajta uobličilo je više različitih segmenata Eunetove ponude u jedinstven, vizuelno prepoznatljiv standard Euneta.

Zbog aktuelnog početka registracije .RS domena, tokom februara tehnička podrška Euneta – koja je dostupna 24 sata dnevno, imala je oko 60.000 telefonskih poziva. Iznet j epodatak da na serverima Euneta ima blizu 10.000 internet domena, a veliki broj vlasnika .yu domena već je podnelo zahtev za preregistraciju web adresa u .RS domen. Pored registracije domena, dostupna i uvek vidljiva web prezentacija na internetu zahteva kvalitetnu hosting uslugu, koja uključuje i postavku internet prezentacije na servere Euneta. Za one koji žele samostalno i lako, a bez troškova da naprave svoju web prezentaciju Eunet preporučuje da koriste jednostavni program za izradu sajta – Eunet Site Builder. Do kraja marta, besplatnu registraciju IN.RS domena imaće svako ko se odluči za EUnetADSL servis, a besplatan CO.RS domen dobiće korisnici novog Eunet Biznis paketa. Od danas, u okviru Eunetovog Family paketa, porodice mogu da registruju porodičnu web adresu na IN.RS domenu. Ovaj paket po ceni od 265 dinara uključuje i postpeid dial – up pristup, prostor na serveru za postavljanje sadržaja sajta i e-mail naloge za članove porodice. Inače, svi Eunetovi korisnici imaju popust od 20 odsto na registraciju bilo kog .RS domena.

tnews