HP smanjuje malim i srednjim preduzećima troškove štampanja u boji i do 50 odsto

BEOGRAD, april 2008. – Kompanija Hewlett-Packard predstavila je nova rešenja za štampanje koja omogućavaju malim i srednjim preduzećima da samostalno kreiraju marketinške materijale uz prihvatljive troškove, da poboljšaju produktivnost i bolje upravljaju svojim sistemima za štampu. Novi proizvodi daju malim i srednjim preduzećima širok raspon rešenja koja će zadovoljiti njihove raznovrsne potrebe.

Novi HP Officejet Pro štampači pružaju do 50 odsto nižu cenu kolor štampe po stranici u odnosu na odgovarajuće kolor laserske štampače. Proširena ponuda proizvoda za mala preduzeća sada uključuje i nove crno bele LaserJet štampače i multifunkcijske uređaje koji nude vrhunske funkcije po pristupačnoj ceni.

“Naš cilj je da malim i srednjim preduzećima ponudimo kompletna i dostupna rešenja za štampanje koja zadovoljavaju njihove raznovrsne potrebe,” rekao je Alberto Bozzo, potpredsednik i generalni direktor Commercial Core (SMB) odeljenja za region EMEA u grupi za grafiku i štampu kompanije HP. “Novi HP Officejet Pro štampači pomažu malim preduzećima da naprave dokumente koji će ih klijentima predstaviti kao velike multinacionalne korporacije dok novi crno beli LaserJet uređaji zadovoljavaju sve svakodnevne potrebe za štampanjem.”

Smanjivanje troškova marketinga

Novi HP Officejet Pro kolor štampači i proširena ponuda posebnih papira olakšava malim preduzećima da brzo, i uz niske troškove, naprave profesionalne dokumente u boji u svojim prostorijama.

Kreirani pomoću HP Scalable Print tehnologije, koja omogućava da HP Officejet Pro štampači dostignu više nivoe brzine i kvaliteta, novi modeli pružaju kvalitetnu štampu slika i teksta pri brzinama do 36 crno-belih stranica u minutu i do 35 stranica u boji u minutu u draft režimu rada. U režimu rada Laser Quality brzine dostižu 12 crno-belih odnosno 10 stranica u boji u minutu.

Četiri zasebna, zamenljiva HP Officejet kertridža sa mastilom garantuju živopisne, dugotrajne boje, a moguće je nabaviti i kertridže većeg kapaciteta čime se ostvaruje dodatna ušteda. Nova rešenja za štampanje u boji, prilagođena malim preduzećima, uključuju:

• HP Officejet Pro K5400n štampač poseduje Ethernet mrežni priključak radi deljenja štampača između najviše pet računara.
• HP Officejet Pro L7590 All-in-One sadrži funkciju za automatsko dvostrano štampanje, pogodni flat-bed skener i mrežni priključak. Cena kreće od 299 evra.
• HP Officejet Pro K8600 i HP Officejet Pro K8600dn modeli štampaju na podlogama do veličine A3+ čime doprinose većoj fleksibilnosti štampanja materijala u preduzeću. Officejet Pro K8600dn poseduje Ethernet mrežni priključak, što omogućava da ga koristi do pet računara, a nudi i automatsko dvostrano štampanje.
• HP In-house Marketing Starter Kit: Paket se dobija besplatno uz HP Officejet Pro L7590 All-in-One i HP Officejet Pro K8600 modele, sadrži uzorak fotografije, sjajnu (glossy) prezentaciju i mat brošuru, kao i CD sa šablonima, slikama i kuponima, tako da korisnici mogu lakše da savladaju način kreiranja profesionalnih marketinških materijala.
• HP 88 Officejet Brochure Value Pack: Paket sa posebnom cenom uključuje HP Officejet kertridže sa mastilom u boji, HP Glossy Brochure i Flyer Paper, kao i CD “Business Marketing Design” sa besplatnim šablonima i ekskluzivnim ponudama HP-ovih partnera – sve što je neophodno da se kreiraju marketinški materijali štamparskog kvaliteta u prostorijama korisnika.
• HP Glossy Brochure i Flyer Paper sa poboljšanim vremenom sušenja, napravljeni za rad sa HP inkjet štampačima, omogućavaju lako, brzo i jeftino štampanje prilagođenih marketinških materijala.
• HP Presentation Covers: Izdržljive i ponovno upotrebljive korice koje daju dozu elegancije poslovnim predlozima i drugim materijalima bez posebnog troška za profesionalno koričenje.

Novo brendiranje HP Officejet sistema za štampanje

HP je predstavio i novu strategiju brendiranja HP Officejet sistema za štampanje što će pomoći malim preduzećima da prilikom kupovine lakše identifikuju HP Officejet potrošnu opremu prilagođenu poslovnoj upotrebi.

Počev od aprila, a sa završetkom do jeseni 2008. godine, sva pakovanja Officejet uređaja i dodatne opreme imaće tamnozelenu liniju na vrhu kutije. To će pomoći malim preduzećima da odaberu mastila i papire posebno kreirane za njihove poslovne potrebe.

Na primer, HP Officejet mastila otporna su na mrljanje od vode ili fluorescentnih markera, a dostupna su u kertridžima velikog kapaciteta što pomaže preduzećima da ostvare dodatnu uštedu.

Poboljšana poslovna produktivnost uz nove laserske štampače visokih performansi
HP je predstavio i nekoliko novih LaserJet modela, uključujući najmanji crno-beli laserski štampač i najjeftiniji multifunkcijski uređaj.

• HP LaserJet P1005/P1006 serija sadrži krajnje kompaktne laserske modele koji štampaju brzinama do 16 stranica u minutu i brzo izbacuju prvu stranu zahvaljujući Instant-on tehnologiji a dostupni su po pristupačnoj ceni. Osmišljena tako da manje utiču na životno okruženje, ova serija dizajnirana je da zauzima manje mesta, dolazi u pakovanju za koje je upotrebljeno manje materijala i troši manje eletrične energije u dužim vremenskim periodima.
• HP LaserJet P1505 serija nudi štampače sa funkcijama koje nikada ranije nisu bile dostupne na LaserJet uređajima namenjenim ličnoj upotrebi uključujući brzo štampanje profesionalnog kvaliteta do 23 stranice u minuti, HP-ov novi patentirani sferni toner i brzo izbacivanje prve stranice za manje od 6,5 sekundi zahvaljujući Instant-on tehnologiji. Ovi modeli povećavaju produktivnost i omogućavaju kvalitetniju, efektivniju poslovnu komunikaciju.
• HP LaserJet M1120 MFP serija sadrži najjeftinije HP-ove laserske multifunkcijske uređaje napravljene tako da omoguće štampanje, kopiranje i skeniranje u kancelariji. HP-ov novi patentirani sferni toner i inteligentni kertridž za štampu daju čiste, profesionalne dokumente i oštre slike pri brzini do 19 stranica u minutu dok štede prostor, vreme i novac.
• HP LaserJet M1522 MFP serija daje malim i srednjim preduzećima pouzdano rešenje za štampanje koje povećava produktivnost. Ovaj moćan multifunkcijski uređaj ostvaruje brzine štampanja i kopiranja do 23 stranice u minutu(2), sadrži HP Instant-on tehnologiju za brzo izbacivanje prve stranice i ima napredne mogućnosti umrežavanja.

Unapređen sistem upravljanja štampačima

Da bi pomogao malim preduzećima da bolje upravljaju svojim štamparskim okruženjem, HP nudi softver HP Easy Printer Care 2.5i (EPC 2.5i) koji daje mogućnost kontrole i praćenja do 15 HP štampača pomoću jedne alatke. EPC 2.5i, koji podržava većinu HP poslovnih inkjet štampača, olakšava održavanje i pregled statusa više uređaja. Preko njega se klikom na dugme mogu podešavati štampači, pregledati obaveštenja o stanju potrošnog materijala, generisati izveštaji o korišćenju i menjati raspodela potrošnog materijala.