Snižena cena iPhonea u Nemačkoj

Nemački operater mobilne telefonije, kompanija T-Mobile, ponudila je svojim korisnicima nekoliko načina da, uz ugovor, nabave popularni Appleov mobilni telefon/lični digitalni pomoćnika iPhone. Najniža cena koju treba platiti za iPhone iznosi 99 evra.

Nemačkim korisnicima mobilne telefonije ponuđena su tri paketa u kojima se nalazi model iPhonea sa fleš diskom kapaciteta 8 GB. Ti paketi su dostupni u promotivnom periodu koji traje od 7. aprila do 30. juna. Najjeftiniji iPhone se dobija uz najskuplji paket koji nosi naziv Complete XL, kod koga pretplata iznosi 89 evra mesečno. Pretplata na paket Complete S, koji uključuje manji broj besplatnih minuta za razgovor i manji broj SMS poruka, iznosi 29 evra, a cena iPhonea iznosi 249 evra. Nijedan od ova dva paketa ne uključuje model iPhonea sa fleš diskom kapaciteta 16 GB koji se u Nemačkoj prodaje po ceni od 499 evra.

Analitičari smatraju da će najnovija odluka kompanije T-Mobile možda uzburkati evropsko tržište mobilne telefonije i izazvati slične poteze drugih operatera, pre svega kompanija O2 i Orange. Pojedini među njima, međutim, i dalje smatraju da je cena iPhonea previsoka i navode da se, primera radi, Nokijin model N95 u prodavnicima može kupiti po daleko nižoj ceni od cene iPhonea.

tnews