LG najavljuje novi model mobilnog telefona

Južnokorejska kompanija LG Electronics najavila je prošle nedelje pojavljivanje trećeg modela iz serije “Black Label”. Kompanija je 2006. i 2007. godine predstavila popularne modele Chocolate i Shine, a ime trećeg modela za sada nije poznato.

Ime novog LG-ijevog modela će biti objavljeno 24. aprila u Londonu, a kompanija je objavila tri njegove fotografije kako bi što više povećala interesovanje korisnika.

Radi se o modelu sa sjajnim, uglačanim kućištem i tastaturom koja se izvlači. Na tastaturi su smeštena tri tastera – za uspostavljanje veze, za prekid razgovora i za poništavanje. Iznad njih je veliki ekran, a veći deo kućišta napravljen je od plastike koja deluje kao koža. Na prethodnim modelima tastatura se nalazila na ekranu osetljivom na dodir. Na novom modelu takođe ima dovoljno prostora za takvo rešenje, ali se na osnovu oskudnih slika to ne može zaključiti.

Jedini tehnički detalj koji je dostupan je onaj o ugrađenom digitalnom fotoaparatu rezolucije 5 megapiksela. Novi LG-ijev telefon će se prvo pojaviti u evropskim prodavnicama, a kasnije i u drugim delovima sveta.

tnews