Nokia ulazi na tržište Internet računara

Najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, finska kompanija Nokia, konačno je početkom ove nedelje predstavila svoj model Internet računara

Radi se o modelu nazvanom Booklet 3G koji je sposoban da se poveže sa brzim mrežama mobilne telefonije, ima podršku za Wi-Fi povezivanje sa Internetom i GPS prijemnik

Kao i većina drugih Internet računara i Booklet 3G je zasnovan na Intelovom procesoru Atom. Nokia nije objavila detaljne tehničke specifikacije računara, već su predstavnici kompanije obećali da će to biti učinjeno na manifestaciji Nokia World 2009, koja se 2. i 3. septembra održava u Štutgartu.

Ipak, poznato je da je Booklet 3G smešten u aluminijumskom kućištu i da ima ekran dijagonale 10 inča. Računar je težak oko 1,25 kilograma a debljina mu neznatno prelazi 2 centimetra. Baterije računara omogućavaju oko 12 sati rada. Osim uobičajenih priključaka, Booklet 3G ima HDMI priključak što će omogućiti njegovo povezivanje sa monitorima veće dijagonale. Booklet 3G će koristiti Windows, ali predstavnici kompanije nisu saopštili o kojoj verziji Microsoftovog operativnog sistema se radi.

Predstavnici finskog proizvođača su izjavili da je pojavljivanje Nokije na tržištu Internet računara prirodan korak u razvoju kompanije. Po njihovim rečima, uhodani kanali za distribuciju mobilnih telefona trebalo bi da odigraju važnu ulogu u Nokijinom pokušaju da zahvati što veći deo tržišta Internet računara.

|Search:Find More About Nokia ulazi na tržište Internet računara|

[ad#ad-post1]