Za dve godine biće više „pametnih“ telefona nego računara

Istraživačka kompanija Gartner objavila je podatke iz svog najnovijeg istraživanja tržišta računara i mobilnih uređaja, koji pokazuju da će broj korisnika “pametnih” mobilnih telefona do kraja 2011. godine nadmaštiti broj korisnika PC raćunara.

Gartnerovi istraživači su utvrdili da isporuke “pametnih” mobilnih telefona rastu iz godine u godinu, dok se prodaja uobičajenih mobilnih telefona svake godine smanjuje. U drugom tromesečju 2009. godine širom sveta je prodato 286.000.000 mobilnih telefona što je za 6,1 posto niže nego u istom periodu prošle godine. Sa druge strane, isporuke “pametnih” mobilnih telefona su u drugom tromesečju 2009. godine povećane za čitavih 27 posto u odnosu na isti period prošle godine. U tom periodu ukupno je isporučeno oko 40.000.000 “pametnih” mobilnih telefona.

Kada su pitanju pojedinačni modeli i proizvođači, Gartnerovi istraživači smatraju da će “pametni” telefoni kompanija Apple i Research inMotion (iPhone i Blackberry) imati više uspeha od svojih konkurenata.

|Search:Find More About Za dve godine biće više „pametnih“ telefona nego računara|

[ad#ad-post1]