Samsung Electronics predstavlja novog potpredsednika i izvšnog direktora

SEUL, Koreja – 14. maj, 2008. godine – Samsung Electronics Co., Ltd. danas je imenovao Jun-Vu Lija za novog potpredsednika i izvršnog direktora. Potpredsednik Li zameniće Jong-Jong Juna, koji je bio na čelu kompanije Samsung Electronics od 1997. godine i koji će sada biti savetnik kompanije.

Dr. Čang-Gju Hvang, direktor sektora poluprovodnika u kompaniji Samsung Electronics, zameniće podpredsednika Ki-Tae Lija i vodiće sektor korporativne tehnologije (Corporate Technology Operations). Potpredsednik Ki-Tae Li biće na čelu sektora eksternih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics.

Oh-Hjun Kvon, koji je bio na čelu sektora za System LSI u jedinici poluprovodnika u kompaniji Samsung Electronics, imenovan je za novog direktora sektora poluprovodnika. Hjung-kju Lim, koji je na čelu Samsungovog Instituta za napredne tehnologije, zadužen je za sastavljanje novog tima za razvoj noih poslovnih mogućnosti.

“Najnovije mere pokazuju našu odlučnost da se fokusiramo na razvoj i rast kako bismo postali vodeća kompanija,” stoji u saopštenju kompanije.

Novi potpredsednik i izvršni direktor Jun-Vu Li pridružio se Samsung SDI 1968. godine a od 1977. godine počeo je da radi za Samsung Electronics. Potpredsednik Li bio je direktor sektora poluprovodnika od 1996. godine do 2004. godine, a bio je i potpredsednik odeljenja za tehnologije od 2005. godine do 2007. godine.

Potpredsednik Li dobio je priznanje za pozicioniranje kompanije Samsung Electronics kao svetskog lidera u sektoru poluprovodnika. Potpredsednik Li je takođe bio deo tima eksternih komunikacija, u kome je imao ulogu predstavnika kompanije.

“Potpredsednik Li poseduje harizmu i iskustvo potrebno da se kompanija Samsung Electronics dovede na viši nivo,” kaže se u saopštenju kompanije.

Potpredsednik Jong-Jong Jun, koji je na čelu kompanije od 1997. godine, odigrao je vodeću ulogu u formiranju Samsung Electronics kao vodeće svetske kopanije. Od kako je predsednik Kun-Hi Li objavio planove reforme u aprilu, potpredsednik Jun ponudio je svoju ostavku jer je procenio da je to pravo vreme da vođstvo kompanije prepusti svojim mlađim kolegama.

Potpredsednik Ki-Tae Li, koji je imenovan za direktora eksternih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics, poznat je kao čovek koji stoji iza “Uspeha Anycall-a.” Zbog ovakvog iskustva, potpredsednik Ki-Tae Li se smatra najpogodnijom osobom za vođenje eksternih komunikacija.
Dr. Čang-Gju Hvang, koji je imenovan za direktora sektora Korporativne tehnologije, bio je na čelu sektora poluprovodnika od 2000. godine. Pod njegovim vođstvom, Samsung Electronics postao je svetski proizvođač DRAM i fleš memorije br.1. Dr. Hvang, koji je poznat kao stvaralac “Hwang’s law,” (Hvangovog zakona) smatra se najkvalifikovanijom osobom za upravljanje korporativnim tehnologijama zbog posedovanja širokog znanja iz oblasti novih tehnologija.

Oh-Hjun Kvon, novi direktor sektora poluprovodnika, poseduje doktorsku diplomu iz oblasti elektronike na na Stanford Univerzitetu.

Samsung Electronics, koji se fokusira na TV, poluprovodnike i mobilne telefone, veruje da je od velike vađnosti da se nađu novi načini razvoja u sred velike konkurencije u elektornskoj industriji. Hjung-Kju Lim je takođe imenovan i za direktora tih poslova.

tnews