NAJSAVREMENIJA OPREMA SVIM SREDNJOŠKOLCIMA U SRBIJI, MINISTARSTVU RADA I NACIONALNOJ SLUŽBI …

Beograd, 22. maj 2008. – Kompanija MP-soft GROUP isporučila je i instalirala informatičku opremu na preko 300 lokacija u Srbiji, u okviru zajedničkog projekta sa Ministarstvom prosvete „VET reforma srednjeg školstva“, finansiranog od strane Evropske agencije za rekonstrukciju. Zahvaljujući ovom projektu đaci u svim srednjim školama na teritoriji Republike Srbije moći će da prate nastavu u najsavremenijim informatičkim kabinetima, a zaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Ministarstvu rada i socijalne politike radiće na opremi najboljih svetskih proizvođača.

Projekat završen u ovom mesecu, navedenim institucijama doneo je opremu vrednu preko devet miliona američkih dolara, čime su značajno unapređeni uslovi i kvalitet rada. U srednjim školama se to pre svega odnosi na instalaciju bežične mreže i IT opreme, a u državnim institucijama na modernizaciju ekspozitura.

„Reforma školstva je veoma ozbiljan i dugotrajan proces koji zahteva mnogobrojne promene, kako u planu i programu tako i uslovima za profesore i đake. Sa ponosom mogu da kažem da smo realizacijom ovog projekta napravili veliki korak da postizanju cilja. Imali smo podršku sistema, kakav je kompanija MP-soft GROUP kao i Evropske agencije za rekonstrukciju. Ovim uspehom otvorili smo vrata za dalju nadgradnju sistema školstva u Srbiji“, rekao je Bogoljub Lazarević, pomoćnik ministra prosvete.

„Savremeno obrazovanje podrazumeva i savremenu tehnologiju, nužnost je ići u korak sa evropskim sistemima. Veoma smo ponosni na ovaj projekat. Velika je razlika u uslovima u kojima srednjoškolci sada rade, što će se odraziti na budućnost svakog od njih. Upravo iz ovih razloga iniciramo i podržavamo projekte sa delotvornim, održivim i razvojnim rešenjima na teritoriji cele Srbije. Smatramo da je veliki uspeh realizacija ovako kompleksnog i važnog posla, ali u našu korist govori iskustvo u radu na sličnim velikim infrastrukturnim projektima“, istakli su Dušan Bucalović i Dejan Andjelkovic, predstavnici kompanije MP-soft GROUP.

„VET reforma srednjeg školstva“ predstavlja nastavak uspešno realizovanih velikih infrastrukturnih projekata kompanije MP-soft GROUP. U prvom kvartalu ove godine ponovljen je uspeh kompanije iz 2007, kada je realizovan projekat obezbeđivanja kompletne računarske opreme za veliki broj državnih institucija i međunarodnih organizacija u Srbiji i Crnoj Gori – vredan 10 miliona američkih dolara. Tender na kom je, ovom prilikom, MP Soft pobedio, bio je najveći iz oblasti informacionih tehnologija raspisan i realizovan teritoriji Republike Srbije.

tnews