Disney Interactive Studios u Beogradu!

Rimska dvorana Biblioteke grada Beograda ugostila je 3.juna veliki broj zainteresovanih novinara na konferenciji za štampu kompanije ExtremeCC, na kojoj su sumirani uspesi ove firme i njenog distributivnog programa u proteklih nekoliko godina, ali i najavljeni projekti za bližu i nešto dalju budućnost. Konferenciju za novinare pred skoro punom Rimskom dvoranom vodio je direktor kompanije ExtremeCC, Dejan Kravić, koji je predstavio distributivni program Disney Interactive Studios i dosadašnju saradnju sa ovom poznatom kompanijom. Posebno je naglašeno da je Disney, među retkima, imao sluha da još 2004. godine pregovara o ulasku na tržište Srbije, tržište koje u tom trenutku nije imalo ni minimum svesti o prodaji legalnih i originalnih video igara, i koje je po svojoj veličini spadalo među najskromnije u Evropi.

Zahvaljujući poverenju koje mu je Disney ukazao, ExtremeCC se uspešno razvijao tokom protekle četiri godine, pa firma u ovom trenutku radi kao autorizovani distributer za osam država u regionu – Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju, Rumuniju i Bugarsku. Veliko poverenje predstavlja i veliku obavezu, jer pored distribucije igara posao ExtremeCC-a jeste i promocija kompanije Disney i njenih projekata, kako kroz direktne kampanje, tako i kroz saradnju sa distributerima drugih Disney proizvoda. Upravo iz tog razloga, na konferenciji za štampu bila je gospođica Danijela Milošević ispred kompanije Taramount koja distribuira filmove iz Disney porodice. Ona je najavila premijeru filma Letopisi Narnie: Princ Kaspian, koja će se održati 22. juna u Sava Centru. Svi zainteresovani moći će tada da isprobaju sve verzije video igre Prince Caspian, koja će biti postavljena na računarima i konzolama u holu Sava Centra, a oni nestrpljivi moći će dve nedelje pred premijeru, odnosno već 9. juna, da kupe video igru koja će tada biti lansirana u čitavom svetu, ali i u našoj zemlji, i to za PC, Playstation 2, Playstation 3 i Nintendo DS.

Konačno, posebno zanimljiv deo prezentacije održala je gospođa Carole Degoulet, direktorka Disney Interactive Studios za teritoriju Italije i EMEA, koja je brojnim novinarima predstavila dosadašnje projekte kompanije iz koje dolazi, ali i upoznala prisutne sa najnovijim i najvažnijim naslovima koji će se pojaviti do kraja godine. Neki od njih, kao što su High School Musical 3 i Hannah Montana, možda i nisu posebno poznati na ovim prostorima, ali će neki zasigurno ostvariti zapaženi uspeh na domaćem tržištu, poput lude arkadne vožnje kvad motorima – Pure, već pomenute igre Prince Caspian, kao i Spectrobes, igre koja promoviše popularni sistem potezne borbe putem karata sa herojima i njihovim moćima.