Siemens Enterprise Communications

Beograd, 12. jun 2008. godine – Primenom Unified Communication rešenja kompanije Siemens, preduzeća mogu ostvariti uštedu u poslovanju do 5 radnih sati nedeljno po svakom zaposlenom.

Osim uštede, ova rešenja omogućavaju i povećanu mobilnost , ali i sigurnost IT sistema.

Najnoviji telekomunikacioni trendovi – Objedinjene komunikacije (Unified Communications) – čijom se primenom u firmamam mogu ostvariti značajne uštede, bili su jedna od glavnih tema konferencije „A Meeting of Open Minds“, koja je održana u beogradskom hotelu Hajat.

Konferencija je održana u sklopu globalne kampanje kompanije Siemens Enterprise Communications GmbH&Co. KG, a domaćin za Srbiju i Crnu Goru bila je kompanija Siemens Enterprise Communications d.o.o. Beograd.

Objedinjene komunikacije obuhvataju govorne I video komunikacije, Call Center, Mobility rešenja, sistema objedinjenih poruka (instant, govorne, sms poruke), kao i konferencije, prikaz statusa učesnika, komunikaciono podržane biznis procese. Njihovom primenom povećava se produktivnost u firmama, a korisnici mogu biti sva preduzeća, od malih firmi do velikih kompanija. U zavisnosti od veličine firme, Unified Communications rešenja se prilagođavaju potrebama I zahtevima korisnika.

Primena Unified Communications rešenja smanjuje čekanje I ubrzava komunikaciju, čime svaki zaposleni nedeljno prosečno štedi po 5 sati. Zato je I investiranje u ova rešenja brzo isplativo – ušteda od 20 sati mesečno po svakom zaposlenom čini uz prosečnu cenu rada od 10 evra mesečnu uštedu za kompaniju od čitavih 200 evra po zaposlenom!

OpenScape UC Server je inovativna softverska platforma za objedinjene komunikacije, dizajniran ada odkloni nasleđene barijere između tradicionalno podeljenih glasovnih, video I objedinjenih komunikacionih sistema, I da omogući širok paket objedinjenih aplikacija.

U razvijenim zemljama većina kompanija koristi ovakve sisteme, a u Srbiji je interesovanje sve veće – mnoge kompanije koje žele da napreduju I da idu u korak sa svetskim standardima već su u svoje poslovanje uključile Unified Communications rešenja.