Samsung Electronics, nagrađen Evropskim Eko – sertifikatom

Čertsi, Engleska, – 10. jun, 2008. godine: Samsung Electronics, globalni lider u potrošačkoj elektronici, danas je najavio da su njihovi  LCD televizori nagrađeni Evropskim Eko – sertifikatom  ‘’Cvet’’, priznanjem za proizvod sa najboljim standardima u zaštiti životne sredine.

Samsungova nova linija LCD televizora, serija 4, 5 i 6 sa ekranima dimenzija od 32 inča i naviše,  ocenjeni su od strane nezavisnog tela ‘’SIS-Eco’’ da ispunjavaju sve tražene kriterijume. Ovi kriterijumi uzimaju u obzir sve aspekte uticaja televizora na životnu sredinu – od početka korišćenja do kraja radnog veka.

Samsungova inovativna “Crystal Design”  tehnologija koja je predstavljena u 6. seriji i koja nagoveštava prirodnu lepotu slike, izlaže suptilnu izmenu u gradaciji boja, zanemaruje upotrebu konvencionalnih televizijskih boja i tako izbegava zračenje eterične organske sadržine (VOC) koja ima negativan uticaj na ljudsko zdravlje.

Kao najveći svetski proizvodjač televizora Samsung veruje, da  vrhunska tehnologija i ekološki dizajn mogu ići “ruku pod ruku” i postaviti kao najveći poslovni prioritet, uticaj na životnu sredinu  – od  trans-fregulacije i izbacivanja iz upotrebe odredjenih štetnih hemikalija, do produžetka izdržljivosti i performanse proizvoda i poboljšane mogućnosti recikliranja.

“ Ekološki sertifikat naših novih proizvoda saglasan je sa Samsungovom reputacijom visokih performansi, kvaliteta i inovacija, dok je sticanje ovog sertifikata od važnog simboličkog značaja za Samsungovu posvećenost očuvanju životne sredine i vrhunski dizajn” izjavio je Kjungsik Li, podpredsednik marketinga Samsunga. “Obavezni smo ne samo da pravimo najbolje televizore na svetu, nego i najbolje televizore za svet.”    

Eko- sertifikat Evropske zajednice

Evropski Eko-sertifikat “Cvet” je osnovana 1992. godine i zvanični je sertifikat za pomoć korisnicima u Evropi da pronađu i identifikuju kvalitetetne proizvode koje su manje štetni za životnu sredinu.

Izvor:  Mmd Public Relations Serbia

 

tnews