HP tehnologija omogućava da letnje izdanje DreamWorks Animationa Kung Fu Panda dosegne nove …

BEOGRAD, 1. jul 2008. – Dugoočekivani animirani film Kung Fu Panda, koji se od sinoc prikazuje u domaćim bioskopima, ljubiteljima filma donosi revolucionarnu animaciju, nastalu kombinacijom HP tehnologije i kreativnosti DreamWorks Animationa.

HP je omogućio da DreamWorks Animation kreira revolucionarnu animaciju od filma Shrek do ostvarenja Bee Movie. Za najnoviji projekat, HP tehnologija omogućila je animatorima da prevaziđu umetničke izazove i ožive priču o pandi Pou. Publika će videti raznovrsna, veoma kompleksna, organska okruženja koja postoje samo zahvaljujući nikad ranije viđenoj HP tehnologiji, koja je DreamWorks Animation omogužila da iskoristi najveći broj pokretnih kamera nego u bilo kom svom filmu do sada. Sa 400 HP radnih stanica i najvećom i najmoćnijom farmom računara za renderovanje ikada korišćenom – koju takođe pokreće HP tehnologija – DreamWorks Animation je bio u mogućnosti da kreativnim elementima filma Kung Fu Panda dosegne nove visine. Naime, film je zahtevao više od 24 miliona sati renderovanja – četiri puta više nego Shrek.

Nickelodeon je, uz HP i DreamWorks Animation, kreirao panda ples tako da deca i roditelji mogu da igraju poput likova iz filma. HP je kreirao i širok izbor interesantnih aktivnosti i zabavnih uradi sam projekata koji se mogu preuzati sa interneta, uključujući 3D likove, prilagodljive etikete za rančeve i slagalice.

Video sa korak po korak uputstvom za učenje plesa, uz raznovrsne projekte za štampanje, nalazi se na HP-ovom Kung Fu Panda sajtu, Nickelodeonovom i McDonald’sovom sajtu.

Panda ples će biti predstavljen i na McDonald’sovom globalnom Happy Meals sajtu tokom juna, a Kung Fu Panda će se nalaziti i na McDonald’sovim podmetačima za poslužavnike.

Na Nickelodeonovom sajtu za decu, klinci mogu kreirati personalizovane Kung Fu Panda klipove koji kombinuju video i muziku, i koji potom mogu deliti sa drugovima i porodicom ili staviti na veliki Kung Fu Panda zid, gde drugi korisnici mogu glasati za najbolje radove.

Pored web iskustva, HP je kreirao i HP/Kung Fu Panda Activity CD. Više od milion diskova biće podeljeno u prodavnicama kao poklon uz kupovinu i na različitim događajima za potencijalne gledaoce. Scholastic će distribuirati 100 hiljada edukativnih paketa učiteljima širom SAD i Kanade. Ovi paketi će uključivati aktivnosti koje će nastavnici moći da iskoriste da decu uče o azijskoj kulturi, video uputstvo za panda ples i posebne Kung Fu Panda tonove zvona za mobilne telefone i čuvare ekrana (screensaver).