Cisco obogaćuje digitalno video iskustvo za korisnike provajdera Serbia Broadband (SBB)

BEOGRAD, 10. septembar 2009. godine – Kompanija Cisco danas je saopštila da razvija rešenje za povezivanje digitalnog videa za kablovske provajdere Serbia Broadband (SBB) u Srbiji i Telemach u Sloveniji kako bi pružila korisnicima ovih mreža bogata, interaktivna medijska iskustva prilagođena njihovim potrebama. Počevši od novembra 2009. godine, korisnici će moći da pristupe video materijalima visoke rezolucije (HD), a kasnije će biti uveden i čitav niz interaktivnih usluga kao što su real-time video “na zahtev” (VoD), snimanje digitalnog videa (DVR), igrice i praćenje vesti uživo i obaveštavanje o vremenskim prilikama.

S obzirom na to da korisnici traže više društvenih, ličnih i interaktivnih iskustava uz veću mogućnost mobilnosti i kontrole, SBB razvija svoju mrežu u medianet (medija-mrežu) – IP mrežu sledeće generacije prilagođenu medijima bogatim sadržajem. SBB će pomoću Cisco medianet tehnologija u čitavu infrastrukturu svojih mreža inkorporirati podatke o tipu medija. Ovaj korak će im omogućiti veću fleksibilnost i skalabilnost kako bi dinamički prilagodili distribuciju sadržaja svim oblicima medija.

• SBB transformiše svoju video infrastrukturu pomoću Cisco rešenja i postavlja temelj za pružanje iskustva Cisco Connected Life usluga svojim korisnicima.

• Kompanija Cisco će ponuditi seriju aplikacija koje će omogućiti kompaniji SBB da dalje širi nove usluge, uključujući interaktivne igre, vesti i podatke o vremenu. Čitavim digitalnim video rešenjem će se upravljati preko centralnih kontrolnih master video uređaja u Srbiji i Sloveniji, a predviđeno je da sa uvođenjem ove usluge počne u novembru 2009. godine.

• Među Cisco medianet tehnologijama koje će biti primenjene su: Cisco Content Delivery System (CDS), uređaji za kablovsku televiziju preko IP-ja sledeće generacije, Cisco RF Gateway QAM, rešenja za preuzimanje videa i upravljanje sadržajem, i unapred uređene aplikacije; sveobuhvatnom integracijom će se upravljati pomoću napredne Cisco grupe za video usluge. Cisco PowerKEY sistemi pristupa pružaju SBB-u bezbednost koja je potrebna za distribuciju njegovog sadržaja.

• Video na Internetu brzo stiče popularnost u regionu. Prema Cisco indeksu vizuelnog umrežavanja, IP saobraćaj će do 2013. godine dostići dva eksabajta mesečno u zemljama Centralne i Istočne Evrope, a njegovim rastom će pre svega upravljati porast video saobraćaja na mrežama. Mesečni Internet protok informacija do 2013. godine u Centralnoj i Istočnoj Evropi stvoriće saobraćaj koji bi činio 340 miliona DVD diskova tj. 1.4 eksabajta mesečno.

G. Dragan Šolak, Predsednik Upravnog odbora kompanija Serbia Broadband (SBB) i Telemach, rekao je povodom ove saradnje da je do adaptiranja mrežne infrastrukture došlo zbog potrebe korisnika za digitalnim video iskustvima koja su više društvena i interaktivna i prilagođena njima, kao i da se vizija kompanije Cisco, Connected Life, savršeno poklapa sa strategijom ovih kompanija za pružanje iskustva preko digitalnih medija sledeće generacije korisnicima. SBB i Telemach su se opredelili za saradnju sa kompanijom Cisco jer ona može da pruži sveobuhvatno rešenje za sve usluge koje žele da pruže korisnicima, uključujući HD, DVR, igrice, servise za emitovanje informacija i video “na zahtev”. “Vidimo Cisco kao svog tehnološkog partnera čija ključna rešenja nam omogućavaju da se fokusiramo na pružanje usluge korisnicima. Medianet kompanije Cisco nas čini konkurentnim u odnosu na druge tehnologije i spremnim za budućnost”, dodao je Šolak.

Potpredsednik kompanije Cisco Dankan Mičel je rekao da su medija-mreže (medianet) budućnost u sferi kablovskog prenosa sadržaja i aplikacija, kao i da je odabirom Cisco medianet tehnologija za prvo predstavljanje usluga video servisa korisnicima u Jugoistočnoj Evropi, kablovski provajder Serbia Broadband učvrstio svoje usmerenje ka pružanju kvalitetnih usluga.

|Search:Find More About Cisco obogaćuje digitalno video iskustvo za korisnike provajdera Serbia Broadband (SBB)|

[ad#ad-post1]