Na IBC konferenciji u Amsterdamu Adobe će da predstavi iskorake u Video industriji

SAN JOSE, Calif. i AMSTERDAM, Netherlands — 10. septembar 2009. — Tokom ovogodišnje IBC konferencije koja se održava u Amsterdamu od 10. do 14. septembra 2009. Adobe Systems Incorporated će da predstavi nove, poboljšane tehnologije video sadržaja budućih generacija i tehnologije za softvere dinamičkih medija koje omogućavaju integrisane i potpune radne procese za medijske kompanije. Ovo će biti prilika da Adobe predstavi javnu betu softvera Adobe Story – novog alata za programiranje za online i offline saradnju čime bi započela faza planiranja i predprodukcije radnog procesa izrade videa, i Adobe Flash Access 2.0 softvera – rešenja za zaštitu sadržaja koje omogućava kvalitetnu distribuciju sadržaja i njegovu realizaciju kroz obezbeđenje novih izvora prihoda medijskim izdavačima.

“Adobe nastavlja s inovacijama radnih procesa u izradi video sadržaja od scenaria do ekrana. Nastojimo da pomognemo našim korisnicima čineći njihove radne procese efikasnijim, doživljaje njihovih klijenata primamljivijim i uzbudljivijim, a njihovo poslovanje profitabilnijim. Adobe od samog skriptiranja sadržaja, preko njegove realizacije i reprize zajedno sa svojim klijentima, medijskim kućama, svakodnevno određuje smer razvoja digitalne video industrije kao i načine na koje se bogati medijski sadržaji konzumiraju“, rekao je povodom ove konferencije Jim Guerard, potpredsednik i glavni direktor Dynamic Media sektora u Adobeu.

Određivanje budućnosti neprekinutih radnih procesa stvaranja videa

Adobe pruža nove načine stvaranja uzbudljivijih iskustava svojim korisnicima. Već na početku faze planiranja i predprodukcije, Adobe Story – dostupan na Adobe Labs – pojednostavljuje radne procese video produkcije tako da automatski pretvara skriptirani sadržaj u relevantne metapodatke koji konstantno mogu da se koriste u svim fazama Adobe digital video radnog procesa. Kada je sadržaj stvoren i spreman za isporuku Flash Access 2.0 –poznat od ranije kao Flash Media Rights Management Server – pruža novo, fleksibilno rešenje za zaštitu podataka koje omogućava ekspanziju i distribuciju vrhunskog sadržaja, ali i konkretnu finansijsku dobit.

Korisnici unaprjeđuju radne procese dinamičkih medija

Osim što će da predstavi nove tehnologije, Adobe naglašava kako su renomirane svetske medijske kompanije usvojile Adobeove radne procese izrade video sadržaja u kreiranju i unapređenju dinamičkih medija kako bi mogli stvorene sadržaje da predstave na nov i primamljiv način.

Nobelprize.org, službena internet stranica Fondacije Nobel koristi Adobe® Creative Suite 4 Production Premium kao standardan softver za video produkciju i Adobe Flash Platform za isporuku video sadržaja online. Hearst Televizija sarađuje s Adobeom na izumevanju rešenja nove generacije za uređivanje videa i montažu bez trake koja su integrisana u bazični sistem produkcije vesti te kompanije.

Vodeće, ključne strateške inicijative

Na konferenciji IBC 2009, Adobe nastavlja da vodi i unapređuje CinemaDNG, ključnu inicijativu ove industrije koja je usmerena na definisanje formata otvorenog koda za digital cinema dokumente koji će da bude poznat i dostupan svima u industriji, a istovremeno će da omogući neprekinute radne procese i da pojednostavi arhivisanje dokumenata kao i njihovu razmenu. Adobe je zajedno s ostalim učesnicima industrije finalizovao specifikacije CinemaDNG i Adobe je napravio CinemaDNG programske dodatke za Adobe After Effects CS4 i Adobe Premiere® Pro CS4 koji su dostupni na Adobe Labs.

Tehnološko vodstvo od planiranja do repriziranja

Većina medijskih kuća iz različitih zemalja koje posećuju IBC odlučuju se za Adobeova video rešenja za stvaranje i isporuku visokokvalitetnih dinamičkih medijiskih iskustava. Za postprodukciju Adobe Creative Suite 4 Production Premium nudi kompletno rešenje svim kreativnim profesionalcima koji stvaraju vrhunske video, audio i interaktivne medije. Adobe Flash Platform predstavlja za isporuku sadržaja na webu tehnologiju broj jedan u svetu. Prema comScore Media Metrix* istraživanju, čak je otprilike 75 odsto online videa u svetu isporučeno pomoću Adobe Flash tehnologije. Adobe Flash Player — koji je instaliran na više od 98 odsto ličnih računara s pristupom na Internet — omogućava gledaocima pristup bogatim medijskim sadržajima bez preuzimanja dodatnih programa.

|Search:Find More About Na IBC konferenciji u Amsterdamu Adobe će da predstavi iskorake u Video industriji|

[ad#ad-post1]