Nokia odredila cenu svog Internet računara Booklet 3G

Predstavnici najvećeg proizvođača mobilnih telefona, finske kompanije Nokia, saopštili su da će se Internet računar Booklet 3G, koji je Nokia predstavila krajem prošlog meseca, isporučivati sa Microsoftovim operativnim sistemom Windows 7 po ceni od 816 dolara, bez subvencija i poreza.

Predstavnici Nokije izjavili su da se očekuju da će cena uređaja biti niža kao rezultat subvencija lokalnih mrežnih operatera.

Ipak, biće teško privoleti operatere da subvencionišu prenosivi Internet računar budući da Nokia uz Booklet nudi i mrežne usluge slične onima koje operateri pokušavaju da predoče korisnicima.

Očekuje se da će Booklet 3G moći neprekidno da radi sa jednim punjenjem baterije tokom perioda od 12 sati. Računar teži 1,25 kg, izrađen je od aluminijuma i neznatno je deblji od dva centimetara. Ekran dijagonale 10 inča ima rezoluciju od 1280 x 720 tačaka, a po potrebi na računar se mogu priključiti i veći ekrani uz pomoće HDMI priključka.

Osnovu sistema čini Intelov štedljivi procesor Atom Z530, radne frekvencije 1,6 GHz, 1 GB sistemske memorije i čvrsti disk kapaciteta 120 GB.

Pristup Internetu omogućen je korišćenjem standarda za paketni pristup velike brzine (High Speed Packet Access, HSPA) ili preko standardne WiFi bežične mreže po protokolu 802.11n. Isporučivaće se i verzije računara bez HSPA modema.

Isporuka Bookleta počeće tokom četvrtog kvartala, ali Nokia nije navela u kojim zemljama će se taj računar prodavati.

|Search:Find More About Nokia odredila cenu svog Internet računara Booklet 3G|

[ad#ad-post1]