Samsung predstavlja mobilne telefone koji štite životnu sredinu

 
Seul, Južna Koreja, 07. jul, 2008. godine – Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavila dva nova modela eko mobilnih telefona. Radi se o modelima W510 i F268, koji su predstavljeni na sajmu World IT Show u Seulu. Model W510 je prvi mobilni telefon kompanije Samsung sa „bio-plastikom” napravljen od prirodnih materijala dobijenih iz kukuruza. Samsung radi na pronalaženju i razvoju ekoliških materijala koje je lako reciklirati. Štaviše, pri proizvodnji modela W510, kompanija Samsung nije koristila teške materijale, kao što su olovo, živa i kadmijum.

Samsung F268 sa svom dodatnom opremom uključujući punjač i slušalice ne sadrži BFR ili PVC. Takođe,  Samsung F268 poseduje alarm koji signalizira vlasniku kada je telefon napunjen. Model takođe poseduje Energy Star sertifikat, koji predstavlja stroga pravila o energetskoj efikasnosti određena od strane Američke agencije za zaštitu životne sredine i Ministarstva energetike SAD-a. Model W510 namenjen korejskom tržištu i model F268 namenjen kineskom tržištu biće predstavljeni uskoro.

 

“Samsung nastavlja sa ulaganjima u oblast korporativne društvene odgovornosti,” izjavio je Džisung Čoi, direktor sektora telekomunikacija u kompaniji Samsung. “Trenutno ne samo da pokušavamo da predstavimo što više eko proizvoda napravljenih od reciklirajućih materijala, koji troše manje lektrične energije, već radimo na tome da unapredimo sistem za reciklažu telefona.”
 

 Za više informacija, posetite www.samsungmobile.com

Izvor:  Mmd Public Relations Serbia