Samsung nagrađen sa tri IDEA priznanja

Samsung nagrađen sa tri IDEA priznanja

Lider u digitalnim tehnologijama dobio jedno zlatno i dva srebrna priznanja

 

Seul, Koreja, 20. juli 2008. godine –  Samsung Elektroniks danas je objavio da su mu dodeljena tri proznanja na prestižnom IDEA (International Design Excellence) takmičenju. Nagrade, koje obuhvataju zavidnu zlatnu medalju i dve srebrne, objavljene su danas od strane BusinessWeek magazina i Udruženja Industrijskih Dizajnera (IDSA), čineći Samsung kompanijom koja je za pet godina, koliko učestvuje u takmičenju, osvojila čak 15 nagrada.

 

Vodeći Samsungov model bio je Touch Sight, revolucionarna digitalna kamera dizajnirana za osobe sa umanjenom sposobnošću vida. Model Touch Sight je dizajniran od strane Samsung Design China i dobio je zlatnu medalju u kategoriji Koncept Komunikacionih Alata i čini jednu od 35 dodeljenih zlatnih nagrada od ukupno 1,500 prijavljenih. Sudije su pohvalile jedinstvene karakteristike i pažnju koja je posvećena detaljima na modelu Touch Sight.

Osnovne karakteristike ovog modela obuhvataju i dodatak koji snima zvuk, tri sekundi nakon što se pritisne blenda, omogućavajući korisnicima da upotrebe zvuk kao referencu kada gledaju i sređuju slike. Takođe Touch Sight je vrlo lagan, poseduje fleksibilan Braille displej koji projektuje 3D slike praveći reljefe na površini, omogućavajući korinsicima da dodirnu svoje fotografije.

 

“Model ostavlja utisak neophodnosti, tako što stvara savršenu komunikaciju između ljudi sa umanjenom sposobnošću vida i njihovih porodica i prijatelja” rekao je Tomas Garvi, profesor Karleton Univerziteta za dizajn u Kanadi i jedan od 20 članova IDEA žirija koji čine najveći eksperti u toj oblasti. “Veliki broj pažljivo odabranih detalja, vizualni pristup i savremeni materijali koji su korišćeni u izradi, plasirali su ovaj model u kategoriju vrhunskih proizvoda”.

 

Samsung je takođe osvojio i srebrnu medalju u kategoriji Kompjuterske opreme za vrhunsku seriju štampača Black Printer (ML-1630 & SCX-4500), personalne monolaserske štampače koji postavljaju izazov tradicionalnim štampačima sa jednostavnim kompaktnim rektangularnim ramom i poboljšanim translucentnim materijalima visokog sjaja. Black Printer, takođe vešto izbegava tipične probleme sa zamenom kertridža i gužvanjem papira, tako što se sam štampač, vrlo jednostavno, može otvoriti na vrhu.

 

Samsung Instant Video Kamera zatvara ovaj počasni krug nagrada u kategoriji zabave. Instant video kamera namenjena je sve većem broju korisnika koji uživaju u pravljenju kućnih videa, omogućavajuči im opciju da na licu mesta edituju i pregledaju snimljen materijal u duhu već pomalo zaboravljenih Polaroid klasika.

 

IDEA takmičenje je festival najinovativnijih i najuzbudljivijih dizajnerskih rešenja fokusiranih na izdržljivost proizvoda, detalje i cenu. Još od 2004. godine, Samsung je osvojio 15 IDEA nagrada, što čini najveći broj osvojenih nagarda među kompanijama sličnog ili istog ranga, i demonstrira posvećenost kompanije vrhunskom dizajnu.

 

“Dizajn čini središte Samsungovog proizvodnog razvoja” rekao je Kuk – Hjun Jung, podpredsednik tima za strateški dizajn i korporativnog dizajn-centra Samsung Elektronics. “Ponosni smo što nas je IDSA počastvovala svojim nagradama i iskoristićemo ovogodišnje nagrade kao ohrabrenje za budućnost.”

 

 

Izvor:  Mmd Public Relations Serbia

tnews